Aanval van Set Up dames 1
Aanval van Set Up dames 1 Wim van de Lagemaat

Set Up verliest nipt van Voorwaarts met 2-3

6 november 2022 om 20:38 Overig Deel je nieuws

Scherpenzeel - Zaterdag speelde Set Up ‘69 dames 1 hun derde wedstrijd van de competitie in de Breehoek tegen Voorwaarts dames 1. Voordat de wedstrijd begon waren verschillende teams van de club al vroeg in de weer om versgebakken oliebollen te verkopen, zo ook de speelsters van dames 1.

Daarna kon Set Up zich opmaken voor de wedstrijd, die werd gespeeld met de wedstrijdbal gesponsord door Piet’s broodjes.

De wedstrijd begon met de mini ster van de week Levi. Hij mocht de aftrap doen van de wedstrijd. Keurig onderhands geserveerd over het net, waarna hij heel goed stand hield tegen Voorwaarts dames 1 en uiteindelijk na 4 keer heen en weer spelen zelfs een punt scoorde. Daarna ging de wedstrijd dan echt van start.

De eerste set was nog even aftasten. Na een forse achterstand in de eerste set wisten de dames van Set Up halverwege naast Voorwaarts te komen en de rollen om te draaien. De ballen werden er hard ingeslagen waardoor Set Up uiteindelijk de set binnen sleepte met 25-22.

De tweede set verliep iets moeilijker. Er werden meer fouten gemaakt vanuit eigen kant, waardoor de tweede set eindigde met 18-25 voor Voorwaarts. Ook de derde set verliep stroef. Setup dames 1 wisten nog wel het gat te dichten maar hadden aan het begin te veel punten laten liggen. Helaas ging de set naar Voorwaarts met 23-25.

Dit betekende dat Set Up alle zeilen moest bij zetten om toch nog die vierde set binnen te slepen. Dat werd uiteindelijk de spannendste. Voorwaarts ging meer fouten maken en Set Up kwam steeds beter in hun flow met aanvallen en verdedigen. In de slotfase kwam Set Up een paar keer op setpoint en Voorwaarts kwam telkens weer langszij. Met 27-25 besliste Set Up de vierde set in hun voordeel en dat betekende dat er nog een vijfde set tot de 15 gespeeld moest worden.

Je merkte dat de focus tijdens de vijfde set ver te zoeken was en de pap een beetje op was. Na 6-0 achterstand wist Set Up door een hele goede blokkering terug te komen maar de winst ging toch naar Voorwaarts met 9-25. Na ruim 2 uur volleybal en grote conditionele inspanning werd de eindstand bepaald op 2-3 in het voordeel van Voorwaarts.

Set Up speelde zeker niet onverdienstelijk, te meer omdat het team veel routine krachten  waren kwijt geraakt. De jonge garde gaat het nu doen en met een nieuw team kost dat wat tijd. Desondanks was het toch een mooie wedstrijd waarvan het publiek zeker genoten heeft.

Volgende week speelt Set Up op vrijdag 11 november uit tegen Dros-Alterno dames 3 in Apeldoorn Hopelijk nemen zij dan meer punten mee naar huis.

Er werd tijdens de wedstrijd volop lootjes verkocht waarna er na de wedstrijd aan het rad gedraaid werd om de prijzen die wij gesponsord hebben gekregen vanuit het dorp te mogen uitdelen aan de winnende lootjes. Met als prachtige hoofdprijs een winterabonement van 3 maanden bij Active sport en een kaaspakketje van kaaswinkel Lagerweij! Van harte gefeliciteerd voor iedereen die een prijs heeft gewonnen.