Kunstmatige intelligentie
Kunstmatige intelligentie Rechtenvrij via Pixabay

DigiCafé XL over kunstmatige intelligentie

Overig Deel je nieuws

Op dinsdag 13 december organiseert SeniorWeb Scherpenzeel een avond over kunstmatige intelligentie. 

Kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) is technologie die computers laat ‘denken’. De computer kan keuzes maken zonder dat de mens hem helpt. ‘Machinaal leren’ of ‘automatisch leren’, is hoe je het noemt als de computer zichzelf kan trainen of ‘slimmer’ kan maken. De mogelijkheden zijn heel groot. Toch zal kunstmatige intelligentie eerst als hulpmiddel gebruikt worden voordat ze bepaalde taken helemaal over kunnen nemen. Zeker als dingen misgaan kan een computer het erg lastig hebben omdat ze dat nooit eerder gezien hebben

Kunstmatige intelligentie wordt al op veel plekken gebruikt. Als een taak eenvoudig is en veel herhaald wordt, kan een computer deze vaak veel sneller uitvoeren dan een mens. Denk hier aan taken zoals:

Het controleren of betalingen bij de bank echt zijn of niet.

Het berekenen van de snelste weg.

Het kiezen welke advertenties je te zien krijgt op Youtube.

Uiteraard zitten er ook nadelen en risico’s aan kunstmatige intelligentie.

Tijdens DigiCafé XL op 13 december vertelt een vrijwilliger van SeniorWeb Scherpenzeel alles over kunstmatige intelligentie. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur en wordt gehouden in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

advertentie
advertentie