vlnr. Jan van de Beek en Edwin Vetkamp (Rein Schellingerhout ontbreekt)
vlnr. Jan van de Beek en Edwin Vetkamp (Rein Schellingerhout ontbreekt) Serge Hoek

T.V.S. handhaaft zich via winst op Veenland in de 1e klasse.

Overig Deel je nieuws

T.V.S. handhaaft zich in de 1e klasse door winst op Veenland.     

Wat al een paar keer eerder niet lukte, om na het kampioenschap zich te handhaven in de 1e klasse, werd in de laatste speelronde van de najaarscompetitie nu wel gerealiseerd. De thuiswedstrijd tegen directe concurrent Veenland 1 uit Wilnis moest daarvoor met minimaal 4-1 worden gewonnen en aan deze opdracht voldeden de T.V.S.-ers ruimschoots want er werd een maximale zege van 5-0 behaald waarmee handhaving een feit was.

In de openingspartij verloor Jan van de Beek na een gemakkelijke winst in de eerste game de tweede aan Joost van Roon maar van de Beek herstelde zich uitstekend en won vervolgens met 11/8 en 11/4. Edwin Vetkamp speelde een spannende partij tegen Fabian Veerhuis waarbij het krachtsverschil minimaal was maar Vetkamp won wel met 13/11, 11/9 en nogmaals 11/9.

In het dubbel wonnen de gasten nog wel de openingsgame met 8/11 maar daarna kwamen van de Beek en Vetkamp op stoom en konden zij na 11/2, 11/3 en 11/7 de felicitaties in ontvangst nemen.

Na het verlies van het dubbel leek het geloof in een goede afloop bij Veenland wel verdwenen want in de twee laatste enkelspelen boden ze weinig tegenstand meer, eerst versloeg van de Beek met 11/5, 11/4 en 11/7 Veerhuis en Vetkamp liet geen spaan heel van van Roon getuige de cijfers 11/4, 11/0 en 11/1. T.V.S. 1 had zijn doel, handhaving, bereikt en de gasten uit Wilnis dropen teleurgesteld af om de thuisreis te aanvaardden.     

In de voorjaarscompetitie van 2023 die op 23 januari van start gaat zal T.V.S. 1 dus weer in de 1e klasse uitkomen.      

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Honderden boeren bij Argractie-bijeenkomst in Woudenberg 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Klaar voor woningbouw 11 uur geleden
Afbeelding
Meet & Greet in de ICT: 'Geen ervaring is geen probleem' 25 jan, 15:13
advertentie