Afbeelding
Sporten

Zo houd je sporten wel vol

2 juli 2020 om 15:27 Partnercontent

Wil je graag gaan sporten, maar lukt het maar niet die eerste stap te zetten? Met deze tips gaat het je lukken. 

Ah, je zou bijna denken dat je een geval apart bent als je deze dagen niet thuis of in het park aan het sporten bent. Troost je, je bent niet de enige.

Het lijkt dan misschien of iedereen, echt iedereen sport, maar nog altijd zitten heel veel mensen hier tegenaan te hikken. Net als jij. Daarom een aantal tips om toch die stap te zetten en het vooral vol te houden. 

Laat die computer links liggen

De eerste stap is je schoudertas heren met daarin je laptop aan de kapstok hangen en die laptop erin te laten. Het gebeurt zo vaak dat ook thuis die computer tevoorschijn komt en er van enige andere activiteit niets meer terecht komt. Je hangt op de bank en kijkt een filmpje of je gaat zelfs nog wat werken. Niet doen. Pas dan komt er ruimte voor andere dingen, sporten dus. 

Doe wat jíj leuk vindt

Kies voor een sport die je leuk vindt. Als ‘iedereen’ krachttraining doet en jij daar nu juist een enorme hekel aan hebt, dan hoef je daar niet aan mee te doen. Vinden je vrienden wandelen duf, maar vind jij dat juist geweldig, dan ga je wandelen. Kortom; kies de sport die bij je past. Succes verzekerd willen we niet direct zeggen, maar de kans dat je het volhoudt is stukken groter. 

Met een maatje?

Houd jij ervan in je eentje te sporten of ga je liever met een groepje of samen? In dat laatste geval is het handiger een maatje te zoeken zodat je minder snel afhaakt. Die ander staat immers op je te wachten, misschien wel met tassen vol sportattributen om mee naar het park te nemen. Die laat je toch niet zitten!

 Bouw op in kleine stapjes

Hardlopen is momenteel de bom. Staat jou dat aan, probeer dan eerst eens een paar minuten te rennen, vervolgens ga je weer wandelen, en dan weer eens een paar minuten rennen. Met andere woorden, bouw het op. Laat al die fervente marathonlopers maar gaan. Die zijn waarschijnlijk al jaren bezig, en net zo begonnen als jij. 

 Kies je vaste sportmomenten

Ga niet iedere dag zitten tobben of je wel of niet sporten gaat. Plan je sportmomenten wekelijks in. Liefst op dezelfde dag en op dezelfde tijd. Dan is de kans dat je dit volhoudt stukken groter. 

 Beloon jezelf

Je mag jezelf best belonen als je het de hele maand hebt volgehouden. Lonk je al tijden naar die prachtige crossbody tas van dat mooie kwaliteitsmerk? Dan zet je voor jezelf een doel (minstens nog een maand volhouden) en dan ga je voor je die tas! Daarna natuurlijk gewoon weer door, maar tegen die tijd heb je al in de gaten hoe goed dat sporten je doet. Je voelt je fitter, bent wat kilo’s kwijt en kan de wereld aan. Doen dus! Gewoon ergens beginnen. 

advertentie
advertentie