Afbeelding
Schutting

Welke schutting past bij u?

2 juli 2020 om 17:01 Partnercontent

Wie op zoek gaat naar een schutting zal merken dat er heel veel soorten schuttingen zijn. Hoe komt u erachter wat bij u past? Een paar tips om u op weg helpen bij de keuze.

Wel of geen onderhoud?

Voordat u een schutting kiest, is het goed om na te denken over hoeveel tijd u kwijt wilt zijn aan onderhoud. Dit hangt namelijk af van het materiaal dat u kiest. Een houten schutting kan onderhoud nodig hebben om een mooie kleur te houden en te zorgen dat het hout langer meegaat. U moet dan aan de slag met beits of olie. Wilt u dit liever niet, dan kunt u ook kiezen voor composiet. Dit materiaal is gemaakt van kunststofvezel en houtvezel waardoor het zeer sterk en duurzaam is. En het heeft geen olie of beits nodig om in goede conditie te blijven.

Hout, groen of natuursteen?

De meeste mensen kiezen voor een houten of composiet schutting als tuinafscheiding. Dit biedt meteen privacy en er is veel keuze in modellen en kleuren. Houdt u van een natuurlijke uitstraling? Dan kunt u ook overwegen om te kiezen voor een haag als schutting. Bijvoorbeeld van klimop, dit vormt een mooie dichte haag en is ook in de winter groenblijvend. Een haag brengt wel onderhoud met zich mee, omdat deze gesnoeid moet worden.

Een andere mogelijkheid is een schutting van natuursteen. Dit wordt ook wel een steenkorf schutting genoemd. De steenkorven zijn gemaakt van gaas en worden gevuld met natuursteen. Dat zorgt voor een stoere schutting met robuuste uitstraling.

Welke stijl heeft uw tuin?

Bij de keuze van uw schutting is het ook handig om te kijken wat het beste bij de stijl van uw tuin past. Heeft u een moderne, strakke tuin? Dan is bijvoorbeeld een rechte, zwarte schutting erg mooi, omdat dit aansluit bij de strakke uitstraling. Heeft de tuin veel beplanting en houdt u van een natuurlijke uitstraling, dan is een schutting van hout een passende keuze. In dat geval kunt u kiezen voor voordelig geïmpregneerd hout of wat duurder hout zoals hardhout. Het voordeel van hardhout is dat het langer meegaat dan geïmpregneerd hout.

Waar u ook over na kunt denken is of de schutting volledig hetzelfde moet zijn. U kunt kiezen voor een strakke lijn of juist een speelsere uitstraling door verschillende schuttingelementen te combineren. Denk aan houten tuinschermen met daartussen gaas met klimop. Of juist klimop met donkere tuinschermen voor een mooi contrast.

Heeft u al een idee? Bekijk dan ook eens het ruime assortiment van Vandentop Tuinhout op www.vandentop.nl.

advertentie
advertentie