Afbeelding
Foto door form PxHere

Een lokale website of app maken: een krachtige VPS biedt voordelen

11 september 2020 om 15:46 Partnercontent

Een VPS is een server die op virtuele wijze te splitsen is in meerdere servers. Dat biedt meerdere voordelen als je een lokale website of een app wilt maken. Niet alleen op technisch gebied, maar ook als het gaat om het gebruiksgemak dat je ervaart. Ontdek hier alle voordelen van een krachtige VPS.

Optimale rekenkracht

Een krachtige VPS zorgt ervoor dat er optimale rekenkracht beschikbaar is. Dat heb je bij shared hosting bijvoorbeeld niet. Dan deel je een server en maken alle websites gebruik van de rekenkracht van de server. Een VPS werkt onafhankelijk van een andere VPS als er sprake is van dezelfde fysieke server. Je hoeft daarom geen geheugen en schijfruimte te delen met anderen en ook geen processorkracht. Je lokale website of app laadt daarom sneller en voorziet in een optimale gebruikerservaring.

Optimale veiligheid en betrouwbaarheid

Een VPS maakt van een eigen besturingssysteem gebruik en is uitermate betrouwbaar. Je deelt het besturingssysteem niet met anderen. Dat betekent dat anderen geen toegang tot de data hebben. Bovendien is een VPS meer betrouwbaar omdat het risico op storingen beperkter is. Ook voor wat betreft de risico’s voor malware geldt dat een krachtige VPS daar beter tegen gewapend is.

Optimale schaalbaarheid

De optimalisatie van schaalbaarheid is nog een ander voordeel.Bij het groeien van bezoekersaantallen is het mogelijk om voor opschaling te kiezen. Het is namelijk heel gemakkelijk om VPS aan te passen. De toevoeging van extra capaciteit is dan mogelijk op het moment dat het nodig is. Een VPS staat de ontwikkeling en de groei van je bedrijf of organisatie dan ook niet in de weg.

Optimale keuzevrijheid en controle

Er is nog een voordeel verbonden aan een VPS en dat is dat er allerlei opties zijn om keuzes te maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om rekening te houden met een bepaald besturingssysteem, zoals een Windows  of Linux serverBovendien ben jij degene die de volledige controle heeft. Indien je bijvoorbeeld applicaties wilt installeren, hoef je geen rekening te houden met anderen. Hetzelfde geldt voor het uitvoeren van een herstart.

Je ziet dat een krachtige VPS een groot aantal voordelen te bieden heeft. In ieder geval meer dan shared hosting, hoewel daar ook een groot aantal mensen gebruik van maakt. Een verdere stap is het in gebruik nemen van een dedicated server.

advertentie
advertentie