Afbeelding
Leuke ideeën voor kinderverjaardagstaarten

3 leuke ideeën voor originele kinderverjaardagstaarten

5 oktober 2020 om 10:38 Partnercontent

Als echte bakliefhebber kun je natuurlijk niet wachten tot er weer iets te vieren valt. Elke verjaardag of jubileum, is een reden voor jou om weer lekker in de keuken te staan. Is binnenkort een van jouw kinderen, klein kinderen, buurtkinderen, neefjes of nichtjes jarig? Dan is het weer tijd om leuke ideeën op te doen voor een feestelijke kindertaart. Al deze ideeën kunnen ook voor andere gelegenheden worden toegepast, maar de focus ligt in deze blog vooral op kinderverjaardagstaarten. Waarschijnlijk weet je al lang hoe je verschillende taartlagen moet maken, dus daar gaan we niet dieper op in. We gaan vooral kijken hoe je die taart, op een leuke manier door decoratie kunt om toveren tot een toptaart. Laten we snel beginnen met het eerste decoratie-idee.

1. Cartoonfiguur          

Dit is dé decoratie voor kinderen die dol zijn op een cartoonfiguur. Dit kan variëren van eenvoudig tot wat uitdagender. Laten we als voorbeeld Nijntje nemen, dit is een eenvoudig figuur. Je kiest een kleur fondant voor de ondergrond van de taart. Vervolgens maak je een groot wit konijnen hoofd, je voegt met zwart, ogen en een neusje toe. Klaar ben je. Wat nog een leuk detail kan zijn, is om kleinere Nijntje hoofdjes te maken en deze op de zijkant van je taart laag of lagen te bevestigen. Hoe meer je van het lijf van het cartoonfiguur pakt hoe moeilijker het wordt. Als je nog niet zoveel ervaring hebt, kies er dan voor om alleen het hoofd te maken.

2. 3D-vormen          

Dit idee is simpel en eenvoudig uit te voeren. Je kiest een uitsteekvormpje met verschillende formaten dat past bij de jarige. Je kunt hierbij denken aan een: auto, hart, vlinder, ster enz. Vervolgens zorg je dat je verschillende tinten fondant hebt van dezelfde kleurfamilie. Dit hoef je niet heel moeilijk te maken, denk alleen al aan: rood, roze en wit. Als je de taart hebt bedenkt met een achtergrond kleur kun je aan de slag. Als voorbeeld nemen we een vlinder en de kleuren die we net hebben genoemd. Begin dan met het uitsteken van rode grote vlinders, daarna roze middelgrote vlinders en als laatste kleine witte vlinders. Begin altijd eerst met de donderste kleur en werk naar je lichtste kleur toe. Bevestig ze daarna op de taart van groot naar klein op elkaar, nu heb je een 3D effect gecreëerd.  

3. Patroon met persoonlijke uitspraak

Dit is het meest eenvoudige maar ook persoonlijkste idee. Voor de achtergrondslaag kies je een kleur die past bij het feestthema of simpelweg de lievelingskleur van de jarige. Vervolgens gebruik je stempels om afdrukken te maken in de achtergrond. Denk aan cirkels, hartjes, ballonen, cadeautjes enz. Op deze manier ontstaat er een vrolijk patroon als achtergrond. Nu is het tijd om aan de gang te gaan met letter uitstekers voor fondant of je vrije hand. Kies een leuke kleur en in plaats van de afgezaagde “Gefeliciteerd …” of iets in die zin, kies je voor een persoonlijke uitspraak. Kies een uitspraak die de jarige vaak zegt of gebruik een bijnaam die vaak gebruikt wordt. Een voorbeeld van zo’n kinderuitspraak: “Ikke jarig hoor”. Dit maakt jouw taart persoonlijk en daarom nog lekkerder.

We hopen dat je geïnspireerd bent door onze ideeën. Wil je snel aan de gang, neem dan een kijkje bij Baktotaal Bouwhuis. Daar vind je allemaal handige bakspullen. Veel bakplezier!

advertentie
advertentie