Afbeelding
Meubels van mangohout

Meubels van mangohout, de nieuwe woontrend

11 maart 2021 om 15:26 Partnercontent

Het nieuwe jaar is de uitgelezen kans eens kritisch door je woonkamer te gaan. Ben je toe aan een nieuwe look? Denk dan eens aan mangohout. Deze houtsoort lijkt de woontrend van 2021 te worden. Waarschijnlijk heb jij al eens mango meubels voorbij zien komen in een interieurgids, maar weet je ook wat deze houtsoort zo gewild maakt? In dit artikel vertellen we je alles over deze unieke houtsoort.

Duurzaam

Mangohout staat bekend om zijn duurzaamheid. Het hout is, zoals je misschien al geraden had, afkomstig van de mangoboom. Deze boom wordt in warme landen zoals India en Australië gekweekt voor de mangoteelt. Mangobomen kunnen maar liefst veertig meter hoog worden en groeien snel. Al binnen een paar jaar bereiken ze hun volwassen leeftijd. Mangobomen hebben een lang leven, maar produceren naarmate ze ouder worden steeds minder mango’s. Dit maakt ze minder interessant voor de mangoboer, die de oude boom kapt en vervangt voor jongere exemplaren. Van die mangoboom kunnen vervolgens meubels worden gemaakt. Mangohout leent zich door zijn hoge dichtheid en stevigheid namelijk perfect voor het maken van diverse meubelen. Zo krijgt de mangoboom een nieuw leven in jouw woonkamer.

Warm en uniek

Mangohout is een hardhoutsoort, wat betekent dat het sterke vezels heeft en tegen een stootje kan. Een meubel van mangohout zal dan ook niet snel beschadigen en behoudt lang zijn mooie, kenmerkende structuur. Het heeft een natuurlijke maar ook robuuste uitstraling, waardoor het in vrijwel elk interieur past. Er zijn allerlei meubelen van te maken: denk eens aan een stijlvolle mangohout TV-meubel, kast of eettafel.

De kleurschakeringen en mooie nerf in het hout zorgen ervoor dat elk meubel van mangohout uniek is. Door de warme kleuren van het hout wordt het vaak gecombineerd met industriële materialen zoals zwart staal en glas. Dat contrast geeft de meubelen een unieke sfeer. Wil je eens iets anders? Mangohout heeft ook een zwarte variant, mangohout black.

De mangohout specialist

De beste mango meubels koop je bij Mangohoutonline, de mango-expert van Nederland. Mangohoutonline heeft een missie om mangohout voor iedereen bereikbaar te maken. En dat lukt. Door te werken zonder tussenpersonen of dure hoofdkantoren kunnen de mangohouten meubelen voor een eerlijke prijs aanbieden.

De collectie is heel uitgebreid. In de overzichtelijke webshop vind je allerlei meubels, van tafels tot dressoirs en kasten. De meeste meubelen zijn direct uit voorraad leverbaar, waardoor je snel van jouw nieuwe meubel kunt genieten. De meubels worden direct geïmporteerd vanuit de fabriek in India. Daardoor lukt het Mangohoutonline de prijs eerlijk te houden.

advertentie
advertentie