Afbeelding
Foto: Pexels-Pavel-Danilyuk

Met deze biljartartikelen gaat u goed beslagen ten ijs

22 oktober 2021 om 09:15 Partnercontent

De biljartsport staat garant voor dynamische competities, helpt bij het ontwikkelen van uw sociale leven en bevordert uw fysieke conditie. Toch zijn er critici die er vraagtekens bij plaatsen of biljart een echte sport is. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zegt het volgende: ‘Onder sport verstaan we elke vorm van fysieke en sportieve activiteit die het uitdrukken of verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid tot doel heeft, en tot sociale relaties of competitieresultaten leidt op alle niveaus.’ Dit statement wordt extra kracht bijgezet door het gegeven dat er wereldwijd meer dan honderd biljartfederaties zijn en in meer dan negentig landen jaarlijks ruim tweehonderd competities worden georganiseerd. 

Bent u ook een biljarter in hart en nieren en speelt u wedstrijden? Dan weet u ongetwijfeld dat geen twee wedstrijden hetzelfde zijn. Vanzelfsprekend heeft dat te maken met de kwaliteiten van de spelers, maar ook met de kwaliteit van de biljartballen, uw biljartkeu en de pomerans. Bent u op zoek naar biljartartikelen waarmee u op iedere competitie goed beslagen ten ijs gaat? Ontdek ze in het online assortiment van De Biljartshop. 

Onmisbare elementen

In de overzichtelijke webwinkel vindt u alles wat u nodig hebt om een succesvolle biljartcompetitie te spelen. Binnen de collectie nemen biljartkeuen uiteraard een prominente plaats in. U vindt er een complete keu van goede kwaliteit voor iedere spelvorm. Een biljartkeu die aan al uw persoonlijke wensen voldoet, is hoe dan ook een onmisbaar element. Ongeacht of u beginner, expert of professional bent. Het gewicht van een keu varieert tussen de 480 en 510 gram en een biljartkeu meet maximaal 150 cm. Wanneer u een keu koopt, is het belangrijk om rekening te houden met deze criteria. Hebt u die allemaal op een rij staan? Dan is het slechts een kwestie van snel en eenvoudig bestellen. U doet er goed aan om tegelijkertijd een geschikte pomerans te kopen. Dit is immers een belangrijk onderdeel van de keu dat het enige raakvlak met de biljartbal vormt. 

Er is veel keuze, passend bij elke speelstijl. Het verschil tussen de ene en de andere pomerans wordt in grote mate bepaald door de hardheid. Er zijn zachte, harde en medium pomeransen verkrijgbaar. Bij De Biljartshop bent u aan het juiste adres voor gelaagde synthetische pomeransen, rundlederen pomeransen en varkenslederen pomeransen. 

Praktische biljartscoreborden

De score van de biljartwedstrijd wordt vermeld op het scorebord, zodat iedereen die bij de competitie aanwezig is die kan zien. Zoals het een vooraanstaande online speler als De Biljartshop betaamt, is ook onder scoreborden volop keuze. Het assortiment omvat zowel traditionele scoreborden van hout als elektronische scoreborden. Een houten biljartscorebord wordt vaak opgehangen in een biljartkamer thuis of in de biljartzaal van een bruin café. Voor de meer gevorderde speler is een elektronisch biljartscorebord een aangenaam hulpmiddel. Veelal zijn de elektronische scoreborden voorzien van twee tellers met drie cijfers om de speelstand aan te geven, en een teller van twee cijfers die het aantal beurten aangeeft. U hebt de keuze uit infrarood versies en radiografische versies.

advertentie
advertentie