'Verhuizing fietsenwinkel naar Dorpshart financieel onhaalbaar'

22 juni 2017 om 00:00 Regio

RENSWOUDE De komst van fietsenwinkel Joop van Voorthuizen in het nieuwe Dorpshart van Renswoude gaat wat het college betreft niet door. Volgens b. en w. past de opbrengst niet ,,binnen de kaders die met de gemeenteraad zijn afgesproken.'' ,,Helaas zien wij ons genoodzaakt de gemeenteraad te adviseren niet op deze bieding in te gaan.

Ruim tien jaar geleden namen ondernemers en gemeente het initiatief om te onderzoeken hoe de bestaande winkels in Renswoude ook voor de toekomst konden worden behouden. Dit resulteerde in de ontwikkeling van het Dorpshart. Na een succesvolle verhuizing van de lokale supermarkt, lukte het lange tijd niet om partijen te interesseren voor de overige units en nog te realiseren bouwdelen.

Projectontwikkelaar Frank van Woerden lanceerde eind vorig jaar zijn plan om het gemeentehuis en de bibliotheek te verplaatsen naar het Dorpshart zodat alle voorzieningen (naast de winkels, dokter, apotheek en fysiotherapeut) op één plek in het dorp te vinden zijn. De gemeenteraad was enthousiast, maar nodigde ook andere partijen uit om toch nog met een alternatieve invulling te komen.

Dat leidde tot twee alternatieve plannen, maar die bleken niet haalbaar. Eind mei werd door een aantal ondernemers nog een ultieme poging gedaan om de lokale fietsenwinkel, Joop van Voorthuizen, te interesseren voor een verhuizing van de Molenstraat naar het Dorpshart.

,,De afgelopen 2 weken is er intensief overlegd tussen Van Voorthuizen, Van Woerden, financiers en de gemeente om tot een sluitende business case te komen. dat was niet eenvoudig omdat Van Voorthuizen genoegen moet nemen met een kleinere winkel, en Van Woerden de bouwkosten zag stijgen. Ze bereikten echter wel overeenstemming en Van Woerden deed de gemeente een bieding op de grond. Dit zou echter betekenen dat de gemeente genoegen moet nemen met een fors lagere grondwaarde. En daar wringt de schoen voor de gemeente. Het college is tot de conclusie gekomen dat de lage opbrengst het plan niet haalbaar maakt.

Dinsdagavond 27 juni buigt de gemeenteraad zich over de kwestie.

advertentie
advertentie