Margo van de Fliert lijsttrekker CDA

Regio

SCHERPENZEEL Wethouder Margo van de Fliert wordt in Scherpenzeel de nieuwe lijsttrekker van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn maandagavond in de algemene ledenvergadering vastgesteld.

De door de leden unaniem verkozen Van de Fliert zegt zeer vereerd te zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen de kar voor het CDA te mogen gaan trekken.

De huidige kopman van de CDA-fractie, Johan Slappendel, lijkt geen aspiraties te hebben voor een volgende termijn; hij heeft zich beschikbaar gesteld voor lijstduwer en staat op de laatste plaats. De tweede plaats op de CDA-lijst is voor een nieuw politiek gezicht: Peter Klaassen. Huidig CDA-raadslid Hein Dekker staat op plaats drie, gevolgd door Carlijn van de Wetering op plaats vier. De volledige kandidatenlijst deze week bekendgemaakt.

In het verkiezingsprogramma voor maart 2018 richt het CDA zich vooral op het behoud van de goede voorzieningen in het dorp, zoals De Breehoek en het zwembad. Verder is er aandacht voor voldoende woningen in Scherpenzeel, ook voor starters. Openbaar groen wordt voor het CDA ook een belangrijke speerpunt in de verkiezingen. Men wil geen bezuinigingen meer op groen en meer ruimte voor speelplaatsen. Daarnaast staat het CDA voor een gezond financieel beleid om belastingverhogingen voor de burgers te voorkomen.

advertentie