Kerstmarkt in Breehoek trekt ruim 900 bezoekers

20 december 2011 om 00:00 Sport

Vanaf 15.00 uur was het direct gezellig druk. Bij aankomst op het parkeerterrein kwam de kerstsfeer de bezoeker al tegemoet. Leo van Doorn uit Leersum had naast de ingang een levende kerststal ingericht. De kinderen knuffelden volop met de kippen, konijnen en ezel. De grootste attractie was de kameel, waarop een ritje gemaakt kon worden.

SCHERPENZEEL - Kerst begon zaterdag 17 december in Kulturhus De Breehoek. Van 15.00 tot 22.00 uur konden de bezoekers gratis genieten van een uitgebreid kerstprogramma voor jong en oud. Werkelijk alle ruimten in De Breehoek waren deze dag in gebruik.

door Joke van der Heide

Ook binnen werd er veel georganiseerd voor de kinderen. Marion de Kruijff van de bibliotheek verzorgde samen met Mettie Stoffelsen een schimmenspel. Het idee was bedacht en uitgevoerd door Tonne Harder, die een maatschappelijke stage loopt bij de bibliotheek. Zij maakte ook het decor en begeleidde de vertelster op de harp. Het was een creatief verhaal over een pannetje dat iedere dag opnieuw gevuld thuis kwam met heerlijk eten. De kinderen volgden ademloos het verhaal en riepen enthousiast, zodra de schim van het pannetje weer verscheen. De bibliotheek verzorgde ook een creatieve workshop kerstballen versieren. Het was gezellig en een drukte van belang. Daarna konden de kinderen zo door naar Renske de Korte en Joos Hoogvliet. Om hun project het kinderkookcafé te promoten nodigden zij kinderen uit om samen koekjes te bakken. In samenwerking met Kulturhus De Breehoek en Jeugd in Ontwikkeling Scherpenzeel gaan zij zes woensdagmiddagen kookworkshops geven in de keuken van het Kulturhus. In de grote zaal vond de finale van de Poëziewedstrijd plaats. Het afgelopen jaar deden kinderen van De Maatjes, Dorpsbeuk en Wittenberg mee aan een poëzieproject. Maaike Legemaat van De Wittenbergschool was de gelukkige winnares. Bijzonder was dat haar tweelingzusje tweede werd. Hierover meer volgende week in deze krant.

In de hal konden de bezoekers inkopen doen op de wintermarkt. Er waren veel positieve reacties op het gevarieerde aanbod. Van kerststukjes tot zelfgemaakte sieraden, gehandwerkte kindercadeautjes en mooie zijden kleding uit India. Meerdere standhouders vertelden lachend dat het eigenlijk een uit de hand gelopen hobby was. Velen verkochten hun producten op beurzen en via internet. Vanaf half vijf vertrokken groepen voor de wandeling langs het Kerstavondpad. Het was een groot succes. In totaal liepen 300 wandelaars mee. Bij terugkomst konden zij genieten van de kerstsfeer in De Breehoek. In de nieuwe pantry in de hal was glühwein, warme chocolademelk en winterse kost verkrijgbaar. Vanaf half zes trad het Scherpenzeelse popkoor Get Around ieder uur op met kerstliederen vanuit de gehele wereld.

Dit thema wereldkerst had de 40+ club van de Ronde Tafel 132 Scherpenzeel gekozen voor hun jaarlijkse eindfeest. Dit jaar werd dat gevierd in Kulturhus De Breehoek. Voor het feest werd de zaal omgetoverd in Arabische sferen.

In totaal waren er meer dan 900 bezoekers. ,,Het was een hectische dag, maar zo’n dag kunnen wij niet vaak genoeg hebben”, aldus Mirjam van Buuren en Erika van de Brandhof.

advertentie
advertentie