Kleine nederlaag voor T.V.S. 1 op bezoek bij Effect

Sport

Kleine nederlaag voor T.V.S. 1 op bezoek bij Effect

In de derde speelronde stond een uitwedstrijd op het programma, in Wijk bij Duurstede was Effect 1 de tegenstander. De gastheren waren net als de T.V.S.-ers het afgelopen seizoen kampioen geworden in de tweede klasse dus mocht een gelijkopgaande wedstrijd verwacht worden. Even leek het op een grote nederlaag uit te draaien toen de gastheren een 5-1 voorsprong namen maar dankzij een goed herstel in het tweede gedeelte van de wedstrijd werd het uiteindelijk een kleine 6-4 nederlaag.

Het team uit Wijk bij Duurstede heeft een sterke troef in de gelederen in de persoon van Bjorn Jansen, deze speler werd onlangs nog tweede op de NK voor D-licentiehouders. Jansen opende de wedstrijd met een overwinning op Edwin Vetkamp waarna Jan van de Beek de stand weer gelijk trok door Thom Dickhoff in de vijfde game met 11/8 te verslaan. Een nederlaag van Dennis Wijsbeek tegen Gert Loef bracht de thuisploeg weer op voorsprong en doordat ook het dubbel werd verloren was de stand bij de pauze 3-1 voor Effect.

Na de pauze liepen de gastheren verder uit doordat Dickhoff in vier games Vetkamp versloeg en ook Wijsbeek met driemaal 11/6 ten onder ging tegen Jansen. Deze 5-1 achterstand was het moment voor de T.V.S.-ers om iets terug te doen, van de Beek boekte zijn tweede overwinning door Loef in de beslissende vijfde game met 11/3 terug te wijzen. Vervolgens had Wijsbeek geen enkel probleem om het derde punt te scoren want hij won eenvoudig in drie games van Dickhoff. Na een uiterst spannende partij pakte ook Vetkamp zijn eerste zege van de avond door in de vijfde game met 12/10 te winnen van Loef. De achterstand was daarmee teruggebracht tot 5-4. In de slotpartij kwamen beide kopmannen tegen elkaar in actie en daarin was Jansen met 11/8, 11/6, 9/11 en 11/6 te sterk voor van de Beek zodat Effect met 6-4 deze wedstrijd in hun voordeel besliste.

De volgende wedstrijd is opnieuw een uitwedstrijd want op Vrijdag 14 Februari is in Nieuwegein T.T.V.N. 1. de tegenstander. Op Maandag 17 Februari wordt de eerste competitiehelft afgesloten met een thuiswedstrijd, in “de Breehoek”, tegen Huizen 2.

advertentie