Degradatie een feit voor T.V.S. 1

Sport

Degradatie een feit voor T.V.S. 1 na nederlaag tegen titelkandidaat

Na een seizoen in de 1e klasse is het eerste team van T.V.S. weer gedegradeerd naar de 2e klasse. In de voorlaatste competitieronde werd thuis met 10-0 verloren van T.T.V.N. 1 uit Nieuwegein dat daarmee grote kans maakt om het kampioenschap te behalen.

Ondanks de maximale nederlaag hebben de T.V.S.-ers zich in deze wedstrijd goed laten zien want slechts tweemaal werd er verloren in drie straight games. Hans Mark maakte in deze wedstrijd zijn competitiedebuut bij T.V.S., hij verving Edwin Vetkamp.

In de openingspartij maakte Jan van de Beek een 2-0 achterstand goed in zijn partij tegen Paul Oostveen en in de beslissende vijfde game kreeg hij op 10/8 twee matchpoints die hij helaas niet wist te verzilveren waarna de partij met 11/13 verloren ging. Vervolgens verloren zowel Hans Mark als Dennis Wijsbeek beiden in vier games en ook het dubbel ging, na 12/10 winst in de eerste game, verloren voor van de Beek en Wijsbeek met 9/11, 8/11 en 9/11.

Na de pauze en een nederlaag van Mark was het opnieuw van de Beek die tegen Daan Hoogendijk een vijfde game afdwong maar ook deze keer ging hij in de slotfase nipt onderuit met 10/12. De volgende drie partijen werden verloren door Wijsbeek, tweemaal, en Mark waarna van de Beek in de slotpartij tegen Alex de Nas moest gaan proberen om de eer te redden. Van de Beek opende sterk met 11/4 in de eerste game maar de Nas kwam via twee gewonnen games op een 2-1 voorsprong waarna van de Beek de stand gelijktrok met 11/6. Opnieuw moest van de Beek dus deze avond een beslissende vijfde game spelen en voor derde maal dolf hij daarin nipt het onderspit, nu werd het 9/11 in het voordeel van de Nas en werd de eindstand bepaald op 0-10.

De laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2014 wordt gespeeld op Vrijdag 11 April, dan staat de uitwedstrijd tegen Huizen 2, de andere titelkandidaat, op het programma.

advertentie