Alweer de laatste zaterdag van het touwtrek toernooi bij manege de Willaerruiters in Scherpenzeel

Sport

Al heel wat jaren wordt dit touwtrek toernooi georganiseerd en deze bestaat uit totaal 4 zaterdagen vanaf januari tot en met maart. Dit is ter voorbereiding voor het komende seizoen, want de zomercompetitie is natuurlijk weer in aantocht. Voor de sterke mannen en vrouwen die hieraan deelnemen is niet alleen kracht en conditie nodig, maar het is ook een technische en tactische sport.

Dit toernooi is zeker wel fanatiek, maar ook gemoedelijk en gezellig aldus Edwin Kamphorst die deze organisatie leidt. De teams komen overal vandaan niet alleen uit deze omgeving, maar uit de buurt van Breda, Schoonhoven, Leiden en Alphen a/d Rijn.

De teams worden ingedeeld in verschillende klassen en dit gaat om het totale gewicht van je team, deze klassen zijn op hun beurt weer ingedeeld in A- en B poules. De A poule zijn de getrainde en de B poule is weinig tot geen training vooraf nodig.

Er deden 4 lokale verenigingen mee aan dit toernooi, namelijk het team Valleitrekkers 1, deze zijn dan ook als 1e geëindigd in de A poule, daarop volgend het team Veense boys 1 als 2e. Het team Valleitrekkers 2 is als 6e geëindigd, helaas voor het team Lagerweij een 9e plek en ook voor de Veenseboys 2 een 10e plaats. De minder getrainde, maar toch getraind genoeg in de B poule zijn als eerste geëindigd het team Zwarte Brug, deze komen ook uit voor deze regio. Publiek was volop aanwezig om al deze prestaties te kunnen bekijken en aan te moedigen. Aan de kleintjes was ook gedacht, zij konden hun energie kwijt op het grote springkussen die speciaal voor hun geplaatst was.

Terug kijkend op de 4tal wedstrijden was het een geslaagd en sportieve competitie in de mooie accommodatie die manege de Willaerruiters ieder jaar weer ter beschikking stelt.

advertentie