Onderlinge wedstrijd trampoline springen DOTO

Sport

Op vrijdagmiddag 23 mei was het weer tijd voor de jaarlijkse onderlinge wedstrijd trampolinespringen van DOTO in de Breehoek in Scherpenzeel.

De tribune was goed gevuld, de organisatie zat goed in elkaar, de juryleden waren paraat en de deelnemers maakten een zenuwachtige indruk. Alle ingrediënten voor een spannende strijd waren aanwezig. In totaal deden er 14 deelnemers mee verdeeld over 2 groepen.

De jongste deelnemers maakten hun sprongen op de eerste trampoline. In totaal werden er 3 series van elk 10 sprongen uitgevoerd. Na het uitwerken van de jurypunten werd duidelijk wie er hier als winnaars uit de bus kwamen. Op de 3e plaats eindigde Friso Bakker, met 0,9 punten meer eindigde Nerena Nauta op de 2e plaats. De winnares van deze groep werd uiteindelijk Lotte Kraaijveld.

Op de tweede trampoline sprongen de wat oudere kinderen; ook hier 3 series van elk 10 sprongen. De sprongen waren van kwalitatief hoog niveau en het werd een spannende strijd. In de uitslag bleef het deelnemersveld dicht bij elkaar zitten. Maar ook hier kon het erepodium worden gevuld. Op de 3e plaats eindigde Nova Renes, waarbij zij net achter Pascalle van Ginkel kwam die knap 2e werd. Het hoogste schavot van het podium was uiteindelijk voor Gaike Verkerk.

DOTO kan terugkijken op een geslaagde middag.

advertentie