Set Up Dames verstevigen hun 2e positie

22 maart 2015 om 00:00 Sport

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Set Up '69 heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Tivoc uit Tiel met 3-1 gewonnen. Doordat concurrent Agilitas onverwacht met 3-1 verloor hebben de dames van Set Up nu een voorsprong van 10 punten op nummer 3. Vocasa D3 is inmiddels kampioen dus die is niet meer in te halen, maar met deze stand moeten ze de promotie-wedstrijden wel kunnen halen.

Tivoc staat op de 10e plaats en heeft de punten dus nog hard nodig om degradatie te voorkomen. Ze begonnen dan ook voortvarend aan de wedstrijd en Set Up liep de hele eerste set achter de feiten aan. Door een goede laatste opslagbeurt, die 4 punten opleverde voor Tivoc trok de ploeg uit Tiel de set naar zich toe. De circa 60 toeschouwers verwachtten, dat Set Up nu wel wakker geschud zou zijn, maar ook de tweede set ging nog moeizaam. De geroutineerde dames van Tivoc ontregelden het spel van Set Up via bekeken prikballen. De coach van Set Up, Arturo Ringers paste enkele tactische wissels toe om te proberen zijn dames bij de les te krijgen en uiteindelijk wisten ze de set te winnen met 25-23.

Pas in de derde set begon het spel van Set Up beter te lopen en mede een aantal goede opslagbeurten kwam men op een ruime voorsprong. Er werd geconcentreerd gepasst, waardoor ook de middenaanval ster steeds vaker aangespeeld kon worden. Ook de vierde set bleef het spel van Set Up goed. Er kon naar hartenlust gevarieerd worden in de aanval, waardoor de tegenstander niet meer zelf tot een goede aanval kon komen. De coach van Tivoc wisselde nog wel een aantal speelsters, maar dat het geen invloed meer op het spel van Set Up. De vierde set werd gewonnen met 25-15.

Aanstaande zaterdag speelt Set Up tegen de koploper en de volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 11 april om 17.30 uur in De Breehoek.