T.V.S. 1 kent goede start van tweede competitiehelft

Sport

Twee overwinningen voor T.V.S. 1

Bij de start van de tweede competitiehelft was opnieuw hekkensluiter Gispen uit Culemborg de tegenstander. In de inhaalweek leverde deze confrontatie al een ruime 8-2 overwinning op voor de T.V.S.-ers en nu werden de Gispenaren in eigen huis zelfs met 9-1 verslagen. Jan van de Beek en Edwin Vetkamp bleven ongeslagen en Dennis Wijsbeek leed eenmaal verlies door tegen Martin Bonouvrie in de beslissende vijfde game met 9/11 het onderspit te delven. Door deze overwinning is de scherpenzeelse formatie weer helemaal terug in de strijd om de titel.

In de zevende speelronde kwam het Nieuwegeinse V.T.V. op bezoek in "de Breehoek" De uitwedstrijd was destijds verloren zodat er duidelijke revanche gevoelens leefden binnen het team en na een stroeve aanvangsfase slaagden ze er in om 6-4 te winnen.

Zoals gebruikelijk nam Jan van de Beek de openingspartij voor zijn rekening en daarin was hij in drie games duidelijk te sterk voor Peter Wolken. Vervolgens bleek waarom de uitwedstrijd was verloren want de gasten bleken moeilijk te bespelen voor de T.V.S.-ers en dat resulteerde in twee nederlagen voor achtereenvolgens Edwin Vetkamp en Dennis Wijsbeek tegen resp. Ad van Liempt en Sjoerd van Beuzekom. In het dubbelspel namen van de Beek en Wijsbeek nog wel een 2-1 voorsprong maar door de laatste twee games met 11/9 en 11/3 te winnen ging de winst toch naar de Nieuwegeinse gasten en was de tussenstand bij de pauze 1-3.

Na de pauze verkleinde Vetkamp de achterstand door in vier games te winnen van Wolken. De stand werd gelijkgetrokken door van de Beek die in de partij tegen van Beuzekom met 0-2 achter kwam maar geweldig terugvocht en won na 11/8 en tweemaal 11/7. Hierna volgden een drietal cruciale partijen die allen moesten worden beslist in de vijfde game. Wijsbeek kwam tegen van Liempt op een 0-2 achterstand en wist na 11/8, 17/15 en 11/9 de partij toch nog uit het vuur te slepen. Vetkamp verloor ondanks een 2-1 voorsprong doordat van Beuzekom met tweemaal 11/4 terugsloeg en Wijsbeek zette T.V.S. op 5-4 door na een wisselvallige partij tegen Wolken (o.a. 11/0, 11/13) met 11/7 de zege te pakken. Van de Beek sloot de wedstrijd af zoals hij was begonnen door van Liempt in drie games te verslaan en de eindstand daarmee op 6-4 te bepalen.

In de achtste speelronde staat op Woensdag 11 November de uitwedstrijd tegen H.T.V. uit Hagestein op het programma. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een gelijkspel.

advertentie