Mooie indoor touwtrekavond in Renswoude

Sport

Renswoude Zaterdagavond 7 november werd er in Sporthal de Hokhorst aan het touw gestreden om de punten. De tweede wintercompetitieavond van gewest West werd afgewerkt. Er was een poule voor bondsploegen en een poule voor recreanten. De organisatie was in handen van Touwtrekvereniging Lagerweij uit Renswoude.

Na de eerste competitieavond stond TTV Lagerweij 720 gedeeld eerste en Lagerweij 680 combi stond derde. Zo'n combiteam bestaat uit 6 heren en 3 dames. De tweede competitie-avond deed Lagerweij mee met een 680 kg heren team en een 680 combi team. In totaal deden 7 teams mee in deze poule. De indoorwedstrijden worden getrokken op rubbermatten, waarbij een andere techniek komt kijken dan bij outdoorwedstrijden. Een foutje wordt bij indoor gelijk afgestraft door de tegenpartij. Een wedstrijd bestaat uit 2 trekbeurten. Na een trekbeurt wordt er van kant gewisseld. Er waren aardig wat gelijkspellen, 5 van de 21. Groene Oase B werd eerste, Monnickendam behaalde de tweede plaats en Lagerweij combi eindigde als derde.

Bij de recreanten deed er een team van V.T.T.G. mee, dat staat voor Veterinair TouwTrek Genootschap. Het zijn dames die in Utrecht studeren voor dierenarts/veearts en die 1 keer in de week bij Touwtrekvereniging Lagerweij in Renswoude trainen. Ze werden uiteindelijk derde. Hagmöll werd eerste en outdoorploeg Veense Boys uit Veenendaal werd tweede. V.T.T.G. had ook nog een combi team met een paar heren gemaakt, dit team werd vierde. De Vaktrekkers uit Langbroek werden vijfde.

De volgende wintercompetitie avond is op 21 november en wordt gehouden in Hippolytushoef.

18 t/m 21 februari 2016 worden de Wereld Kampioenschappen indoor gehouden in Volendam. Op 12 december worden daarvoor de selectiewedstrijden gehouden. Een heel mooi doel voor TTV Lagerweij, die volle bak aan het trainen is.

advertentie