Set Up'69 dames winnen topper

13 december 2015 om 00:00 Sport

Er was voor de dames uit Scherpenzeel voor de wedstrijd maar één doel en dat is winnen. De volleybalsters staan aan kop in de Promotieklasse en speelden zaterdag tegen de nummer twee van de competitie; SSS dames 2 uit Barneveld. In een spannende wedstrijd trok Set Up'69 aan het langste eind en won de wedstrijd met 3-2.

Set Up'69 begon de wedstrijd gespannen. Wellicht had het te maken met de druk om te moeten winnen wil het nog kans blijven maken op het kampioenschap. Maar halverwege de wedstrijd keken de Scherpenzeelsters tegen een 0-2 achterstand aan.

SSS heeft lange meiden die het verschil kunnen maken en waar Set Up op dat moment geen antwoord op had ondanks de minimale verschillen in de setstanden 23-25 en 23-25.

De knop moest om in de derde set. Speel met plezier en durf het initiatief te nemen. Met deze raad stuurde Marco Benne zijn vrouwen weer het veld in. Dit resulteerde in beter spel aan de kant van Set Up. De Scherpenzeelsters leken conditioneel de sterkere ploeg. Met name de harde klappen van de speelster van de wedstrijd Romee van den Berg zorgden voor de ommekeer in de wedstrijd. Door de service serie van Laurette Willems liep Set Up verder uit en pakten de winst in de derde set met 25-18.

Dit spelbeeld trok Set Up door in de vierde set en sleepte er zo de beslissende vijfde set uit.

In de vijfde set drukte Set Up door. Set Up was hierin de sterkere ploeg. Het was een echte derby met mooie rally's waarin beide ploegen nog steeds vol voor de winst gingen in deze belangrijke wedstrijd. Op de service serie van Mareille Valkenburg pakte Set Up'69 de winst in de wedstrijd.

Door deze overwinning behoudt Set up'69 de koppositie en ligt het nog steeds op kampioenskoers. De volgende thuiswedstrijd is op 9 januari om 17.00 uur in de Breehoek tegen Waho dames 1 uit Wageningen.

advertentie
advertentie