Zonnig voetbalkamp bij VV Scherpenzeel

13 mei 2016 om 00:00 Sport

Eind april leek de zon nog in winterslaap te zijn. Hagel, natte sneeuw en lage temperaturen bepaalde het weerbeeld de week voor het jaarlijkse jeugdvoetbalkamp bij VV Scherpenzeel. Geheel anders was dit echter rondom hemelvaartsdag. De dagen van het voetbalkamp ontwaakte de zon uit haar winterslaap en zorgde voor fantastisch weer.

Zoals ieder jaar stond het nachtspel garant voor een hoop spektakel. op woensdagavond werden de kinderen ver van de kantine vandaan in het donker gedropt en moesten zelf een weg terug naar het sportpark vinden. Echter reden er verschillende auto's rond waarvoor de kinderen zich moesten verstoppen. Werd je groepje opgemerkt, dan werd je zonder pardon enkele honderden meters teruggezet. Tactisch inzicht en samenwerken waren dus geboden. Net zoals op donderdag bij het gemixte EK toernooi en Champions League. Jong en oud werd door elkaar ingedeeld en hebben gestreden om de felbegeerde titels. Na fantastische steekballen, scharen en oogstrelende reddingen ging Spanje er bij de oudere jeugd met de titel vandoor terwijl de jongste jeugd van "Manchester City" de sterkste was in de Champions League.

In de middag werd er afgereisd naar het Henschotermeer waar een paar uur lasergamen op het programma stond. Zo konden we op een sportieve manier wraak nemen op een tegenstander waar je in de ochtend nog een panna van kreeg.

In de avond werd de voetbalkennis getest. uiteindelijk mochten Jayro Grootveld, Faid Olubaji en Tim van Kommer zich tot de Johan Derksen van VV Scherpenzeel laten bekronen.

Naast de verschillende voetbal disciplines hebben we op vrijdag ook geproefd aan een andere tak van sport. De Rugby Clinic was een groot succes. Terwijl de grotere mannen indruk maakte met de gekweekte spierballen liet de jongere jeugd zien dat behendigheid en snelheid minstens zo belangrijk is. Onder toeziend oog van familie en vrienden werd er op vrijdagmiddag weer gestreden om de penalty bokaal. Dit jaar had Job Veldhuizen stalen zenuwen en mag de bokaal 1 jaar thuis tentoonstellen.

Als afsluiter van het kamp werd de playbackshow buiten gehouden. De zon, pompende beats en ingestudeerde danspasjes maakten een eind aan weer een paar onvergetelijke dagen.

Langs deze weg willen wij graag nogmaals alle sponsoren en vrijwilligers hartelijk bedanken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie