Beker: Scherpenzeel en Nieuwland gelijk

9 augustus 2016 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL Een 2-2 gelijkspel tegen ASC Nieuwland, dat is het eerste bekerresultaat waarmee Scherpenzeel zich tevreden moet stellen. ,,Ontzettend jammer, omdat we een 2-0 voorsprong weggeven", reageert de nieuwe trainer Dik Peters van Ton. Aan de andere kant wijst hij op de slotfase, waarin de Nieuwlanders kansen op de winnende treffer lieten liggen. ,,De laatste twintig minuten hadden zij genoeg kansen voor de 2-3."

Peters van Ton maakte uit de wedstrijd op dat zijn ploeg 70 minuten goed gespeeld had. ,,Na de 2-0 hadden we de rust moeten bewaren en de bal in de ploeg moeten houden. Dat lukte niet, waarschijnlijk ook omdat we conditioneel nog niet zo ver zijn." De voorsprong werd verkregen dankzij doelpunten van Rence van der Wal (strafschop) en Dittgher Aarsen, na een aanval waarop getraind was. Via een strafschop en een velddoelpunt kwam Nieuwland uiteindelijk langszij.

Scherpenzeel beëindigde de wedstrijd overigens met tien man. Gerdo Vlastuin incasseerde de rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding.

Woensdag vervolgt Scherpenzeel het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen SO Soest.