Afbeelding
Olaf Kraak

Dertienjarig meisje mishandeld tijdens voetbalwedstrijd

Sport

SCHERPENZEEL In het duel tussen Valleivogels en VRC JO15-3 kreeg een speler van VRC zaterdag de rode kaart voorgehouden. ,,Hij heeft een meisje geschopt terwijl zij op de grond lag. De politie schijnt er ook bij te zijn gekomen", aldus VRC-voorzitter Gerrit Jan van de Weerdhof. Voetbalclub VRC gaat de mogelijke mishandeling door één van zijn clubleden onderzoeken.

Jeroen van der Veer

Het incident wordt door de Veenendaalse voetbalvereniging hoog opgenomen en maandag volgens gesprekken. ,,Met de jongen, met de begeleiding en met de ouders van de persoon in kwestie", laat VRC-voorzitter Van de Weerdhof vanuit het buitenland weten. ,,Zelf was ik dit weekend niet in Nederland, maar als club nemen wij dit uiterst serieus."

,,De politie schijnt met de zaak bezig te zijn", laat vice-voorzitter van VRC Jacob van de Essenbrug weten. ,,Wij als vereniging gaan hier ook vol induiken en zullen gepaste maatregelen nemen. Er is tevens een rode kaart gegeven en dus zal het ook een zaak van de KNVB worden."

Beide leden van VRC konden niet vertellen of de verdachte zaterdagmiddag na de wedstrijd in Scherenzeel is aangehouden door de politie. De verdachte en het slachtoffer zijn dertien jaar oud. 

advertentie