Ravage door achteruit rijdende auto Ederveen

Sport

RENSWOUDE Een 89-jarige man uit Renswoude heeft maandagavond voor een ravage gezorgd in Ederveen. Door het ongeval raakte één persoon lichtgewond.

De auto van de Renswoudenaar kwam, volgens getuigen met een noodvaart, achteruit rijdend over de Schras aanrijden. Ter hoogte van de supermarkt Emté botste zijn auto op een andere auto. Door de klap draaide de achteruit rijdende auto overdwars, maar verminderde geen vaart. Met als gevolg dat het voertuig uiteindelijk tegen een pilaar bij de supermarkt tot stilstand kwam. In de auto zat ook een 82-jarige vrouw, eveneens uit Renswoude.

Getuigen stonden verbaasd te kijken naar het voorval. ,,Het was ook nog redelijk druk, het is eigenlijk een wonder dat er niemand geraakt is.'' Waarom de auto zo'n stuk en zo hard achteruit reed, is nog niet bekend.

Een persoon in de aangereden auto, een 24-jarige vrouw uit Elspeet, raakte lichtgewond en is door ambulancepersoneel nagekeken. Ook de beide inzittenden van de achteruit rijdende wagen zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De beide voertuigen raakten beschadigd. De weg was tijdelijk afgezet vanwege de hulpverlening.

Aan de 89-jarige man uit Renswoude is door de politie medegedeeld dat er een zogenaamde 'artikel 130 procedure' is opgestart. Dit houdt in dat hij op een later tijdstip bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zijn rijvaardigheid en/ of rijgeschiktheid moet laten testen. Het CBR beslist daarna of hij zijn rijbewijs mag houden.

advertentie