Jan van de Beek clubkampioen bij tafeltennisvereniging TVS

31 mei 2017 om 00:00 Sport

Op Maandag 29 Mei jl. werd er bij tafeltennisvereniging T.V.S. door senioren en jeugd gestreden om de clubkampioenschappen. De spelers waren op grond van hun NTTB-rating en de resultaten behaald tijdens de voorronde op 1 mei geplaatst in een A-groep en in een B-groep, waar ook de recreanten aan deelnamen. Tijdens deze finale avond werd er direct gespeeld volgens het knock-out systeem en om de "best of five".

In de senioren A-groep ontbrak bij de laatste vier de titelverdediger Hans Mark want hij verloor in de kwartfinale met 3-1 van de sterk spelende Joost Corbijn. In de finale stonden uiteindelijk Jan van de Beek en Rein Schellingerhout tegenover elkaar. Ondanks dat de finale "slechts" drie games duurde was het toch spannend want Schellingerhout bood uitstekend tegenstand. Van de Beek won de twee eerste games met 14/12 en 11/9 en in de derde game maakte hij in de slotfase opnieuw het verschil en won met 11/8 waarmee van de Beek de nieuwe clubkampioen van T.V.S. werd. In de strijd om de derde plaats versloeg Joost Corbijn na ook een spannende partij Dennis Wijsbeek met 3-2.

In de senioren B-groep ging de finale tussen de teamgenoten Nico Wallet en Gerrit Barten, nadat Wallet de eerste game met 11/7 had gewonnen was het Barten die sterk terug kwam en na 11/7 en 11/8 op voorsprong kwam, na winst in de vierde game, 11/8, dwong Wallet een beslissende vijfde game af die hij uiteindelijk met 11/6 won. De strijd om de derde plaats ging tussen Erwin Oussoren en Bart van Vugt, het was Oussoren die deze strijd in zijn voordeel besliste met 3-1. Bij de recreanten ging de eerste prijs naar Martin Veenendaal, tweede werd Dirk Geurtsen en Erwin Voortman legde beslag op de derde plaats.

Bij de Jeugd werd ook fanatiek gestreden om de vacante titel die de winnaar van vorig jaar Bart Hardeman achterliet, dus kwam er een nieuwe clubkampioen bij de jeugd. Zijn opvolger werd Lars van Bruchem die in de finale met 11/7, 11/7, 7/11 en 12/10 won van HarmJan van den Herik. De derde plaats was voor Pieter Barten die met 3-1 won van Andries van Viegen.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op

de maandagavond in "de Breehoek" om een balletje te slaan.

Voor meer nieuws en info over T.V.S. kijk dan op www.tvsnetpost.nl of op Facebook

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie