Geslaagd Afsluitingstoernooi bij TVS

28 juni 2017 om 00:00 Sport

Elbert Geurtsen en Jonathan Daudey winnaars op Afsluitingstoernooi bij T.V.S.

Op Maandag 26 Juni jl. gingen de T.V.S.-ers voor de laatste keer dit seizoen de strijd aan met elkaar tijdens het zgn. "Afsluitingstoernooi" Op dit toernooi, welke het laatste was van het "Van Braak Accountants toernooi circuit", werd zowel door de jeugd als de senioren in een vijftal ronden gestreden om de punten.

Er werden wedstrijdjes gespeeld in een zevental dicipline's t.w. het dubbelspel, het enkelspel in vier vormen met o.a. halve tafels, dobbelsteen mikken en met de zgn. plankjes. De meeste hilariteit leverde opnieuw het "vierkant spel"op waarbij telkens vier spelers tegelijk tegen elkaar uitkwamen en allen een tafelhelft verdedigden, hetgeen soms tot vermakelijke rally's leidde. Ook het met drie spelers "dubbelen" op een verlengde tafel vereiste de nodige concentratie.

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld kon de einduitslag worden bekend gemaakt. Bij de jeugd ging de eerste prijs naar Jonathan Daudey die in de laatste ronde een belangrijke zege behaalde door met 3-0 te winnen op de halve tafel tegen Ruben Pater, de tweede prijs ging naar HarmJan van den Herik vanwege een goed resultaat in de laatste ronde enkelspel, waarin hij met 3-0 won van Pieter Barten. De derde prijs ging naar Ruben Pater. Alle prijswinnaars ontvingen een medaille.

Bij de senioren was het Elbert Geurtsen die de eerste plaats opeiste hij speelde een gedegen toernooi maar had geluk dat hij in de voorlaatste ronde op het laatst nipt, door een goed vallende dobbelsteen, met 18-16 won van Sjaak van Vugt. De tweede plaats was, evenals vorig jaar, voor Erwin Oussoren die met eenmaal gamewinst in het vierkantspel net te weinig scoorde voor de eindoverwinning. Bart van Vugt legde beslag op de derde plaats. Alle winnaars ontvingen een enveloppe met inhoud.

Als slot van de prijsuitreiking werd bekend gemaakt wie de T.V.S. "spelers van het jaar" waren geworden. Bij de jeugd was dat Lars van Bruchem en bij de senioren viel die eer te beurt aan Jan van de Beek, hij werd de opvolger van Erik Valkenburg en beiden mochten zij de bijbehorende wisselbekers in ontvangst nemen.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond in "de Breehoek" om een balletje te slaan. Het nieuwe seizoen begint op Maandag 21 Augustus.

Voor meer nieuws en info over T.V.S. kijk dan op www.tvsnetpost.nl of op Facebook

advertentie
advertentie