Dames Set Up winnen eenvoudig van Arvevo

17 december 2017 om 00:00 Sport

De dames van Volleybalvereniging Set Up '69 hebben zaterdag in De Breehoek met 4-0 gewonnen van Arvevo uit Arnhem. Alleen in de eerste set ging het nog gelijk op, maar in de daaropvolgende 3 sets walsten ze over de tegenstander heen. Doordat de naaste concurrent, Pegasus D2 met 3-2 verloor, staan onze dames nu nog op 1 punt van de koploper.

De eerste set moesten de dames van Set Up nog in het spel komen. Tot 20-20 ging het gelijk op, maar daarna wisten ze de set toch naar zich toe te trekken met 25-21. De tweede set liep het al beter. De pass kwam goed bij de spelverdeler, zodat er naar hartenlust gevarieerd kon worden in de aanval.

De dames hadden de opdracht om het blok op rechtdoor dicht te zetten, zodat de aanvallers van de tegenpartij gedwongen werden diagonaal aan te vallen, maar dat zat de libero van Set Up, Laurette Willems, die wederom een sterke wedstrijd speelde. Aanvallend wist Daphne Stoffelsen goed door te komen met haar smashes.

Op het einde van de tweede set werd de spelverdeler van Arvevo in verband met een blessure gewisseld. Op dat moment was de tegenstand gebroken en kon Set Up de wedstrijd eenvoudig uitspelen. De derde set werd gewonnen met 25-12. In de vierde set begon Romee van de Berg met een serie van 10 opslagen, waar de tegenstander geen antwoord op had. Daarmee was ook deze set eigenlijk nog een formaliteit.

Met deze 5 punten staat Set Up samen met Pegasus D2 stevig aan de kop van de ranglijst met 8 punten voorsprong op de nummer 3. De dames gaan nu de winterstop in en de eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 17 februari 2018.