T.V.S. 1 start met overwinning in de Voorjaarscompetitie.

Sport

T.V.S. begint met nipte overwinning aan de Voorjaarscompetitie.

In de voorjaarscompetitie van 2018 heeft T.V.S. 1 zich het kampioenschap als doel gesteld om zo, na de degradatie in het najaar, weer snel terug te keren in de 1e klasse. De eerste wedstrijd van deze competitie was thuis in "de Breehoek" tegen de Tielse TC. Het werd een moeizame wedstrijd waarin een aanvankelijke achterstand toch nog werd omgezet in een kleine overwinning.

In de openingspartij verloor Jan van de Beek zijn eerste game ruim met 4/11 van Omar BahiJ maar stelde daarna orde op zaken door driemaal met ruime marge de winst te pakken. Edwin Vetkamp verloor vervolgens in drie games vrij kansloos van Mark Jansen en Dennis Wijsbeek trok met 9/11, 9/11, 12/10 en 10/12 aan het kortste eind in zijn partij tegen Zoltan Nyitrai. Ook in het dubbelspel gingen de T.V.S.-ers van de Beek en Vetkamp in vier games onderuit waardoor tijdens de pauze tegen een 1-3 achterstand werd aangekeken.

Na de pauze bracht Vetkamp met een vlotte drie games zege op BahiJ het verschil terug tot een punt en van de Beek zette beide teams weer op gelijke hoogte door na een spannende partij Nyitrai in de beslissende vijfde game met 11/7 te kloppen. Doordat ook Wijsbeek zijn eerste zege van de avond boekte door Jansen in vier games te verslaan kwam de thuisclub weer op voorsprong die verder werd uitgebouwd doordat Vetkamp tegen Nyitrai zijn tweede overwinning behaalde. In de partij die volgde was Wijsbeek met driemaal 11/6 te sterk voor BahiJ waardoor de voorsprong voor T.V.S. werd gebracht op 6-3. In de slotpartij begon van de Beek met 11/8 winst goed aan zijn partij tegen Jansen maar kon in het vervolg van de wedstrijd na 4/11, 8/11 en 6/11 niet aan zijn eerste nederlaag ontkomen zodat de eindstand op 6-4 werd gebracht.

In de tweede speelronde staat een uitwedstrijd op het programma, op Vrijdag 2 Februari wordt in en tegen Hilversum gespeeld.

advertentie