Rein Schellingerhout in actie
Rein Schellingerhout in actie Kees de Koning

Winst en verlies voor TVS in de najaarscompetitie.

22 september 2021 om 10:40 Sport Deel je nieuws

Winst en verlies voor T.V.S. in de najaarscompetitie.    

In de openingswedstrijd van dit seizoen werd in “de Breehoek” gespeeld tegen T.V.A. uit Amerongen. Zonder veel wedstrijdritme werd er een ruime overwinning behaald op de streekgenoten die echter wel met een invaller aantraden.

In de openingspartij had Jan van de Beek weinig problemen met de vervanger van Leo Beersma, Frans van Gent. Van de Beek won in drie games. In de tweede partij gaf Rein Schellingerhout een 2-1 voorsprong prijs en zorgde Ronald Wiggemansen na 11/9 en 11/4 voor een gelijke stand, 1-1.

In het dubbel wat volgde moesten van de Beek en Schellingerhout alle zeilen bijzetten maar sleepten ze toch de winst binnen door de beslissende vijfde game met 12/10 naar zich toe te trekken, stand 2-1.

In de tweede serie van de enkelspelen won van de Beek vervolgens ook in straight games van Wiggemansen. Schellingerhout bepaalde in de slotpartij de eindstand op 4-1 door van Gent in vier games te verslaan met 11/8, 11/2, 8/11 en 11/7.

Eerste nederlaag voor T.V.S. bij Hoogland.

Bij het bezoek aan Hoogland heeft T.V.S. 1 de eerste nederlaag geleden in de najaarscompetitie. Beide teams ontliepen elkaar niet veel zodat de beslissing pas viel in de slotpartij waarin Edwin Vetkamp uiteindelijk tegen Olaf Kooijman een 2-0 voorsprong uit handen gaf en de partij alsnog verloor met 7/11, 10/12 en 8/11.

Ook in de openingspartij moest Vetkamp een vijfde game spelen tegen Sander Kooijman en ook deze ging verloren met de alleszeggende cijfers van 1/11. Rein Schellingerhout herstelde het evenwicht door Olaf in de vijfde game met 11/4 te verslaan.

Door het dubbelspel te winnen zetten Schellingerhout en Vetkamp T.V.S. op voorsprong het werd 12/10, 9/11, 11/8 en 11/9. Hierna was het Sander Kooijman die de stand gelijktrok door in vier games te winnen van Schellingerhout, waarna Hoogland, zoals eerder vermeld, in de slotpartij de overwinning greep, 3-2.

In speelronde drie staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma, op Donderdag 30 September wordt er in Baarn tegen Elan 1 gespeeld.

advertentie
advertentie