Blok van Set up
Blok van Set up Wim van de Lagemaat

Dames Set Up winnen van Twee VV

13 maart 2022 om 10:52 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag wonnen de dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 verdiend met 3-1 vann het veel hoger geklasseerde Twee VV uit Ede. Na een aantal verliespartijen kwam deze overwinning als geroepen. Door deze overwinning stijgen naar de 10e plek in de poule.

Direct vanaf het begin zette Set Up de tegenstander onder druk met een sterke service. Ze bouwden een voorsprong op van 3 á 4 punten en die gaven ze niet meer uit handen. De tweede set liet TweeVV zien, dat ze niet voor niet op de derde plaats in de poule staan. Zij maakten het Set Up moeilijk met gevarieerde aanvallen. Vooral op de middenaanval hadden onze dames geen antwoord.

De derde set herpakten de dames van Set Up zich weer. Door veel werklust en gedegen spel kregen ze een kleine voorsprong, die ze ook weer uit handen gaven. Dit was de mooiste en spannendste set van de middag. Beide teams wilden de set winnen en gingen daarvoor tot het uiterste. Uiteindelijk had Set Up daar het meeste geluk en pakte de set met 25-21.

De vierde set moest het verschil maken tussen 2, 3 of 4 punten. Het leek in deze set alsof TweeVV meer tegen zichzelf speelde, dan tegen de tegenstander. Ze raakten geïrriteerd doordat het niet lukte om te winnen en daardoor gingen ze steeds meer fouten maken. Dat terwijl Set Up vrijuit kon spelen en er steeds meer lukte. Met de winst in deze set pakten onze dames 4 belangrijke punten.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 26 maart om 15.00 uur in de Breehoek tegen Avior.