Finalisten; Annebel, Nowi, Fenne, Fleur, Romy, Yara, Milou, Lynn, Caitlynn
Finalisten; Annebel, Nowi, Fenne, Fleur, Romy, Yara, Milou, Lynn, Caitlynn GV DOTO Scherpenzeel

10 Medailles voor GV DOTO bij Toestelfinales

16 april 2023 om 15:47 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag werden in Amersfoort de KNGU Toestelfinales van rayon Eemland geturnd. De 9 turnsters van GV DOTO waren geplaatst voor maar liefst 17 toestelfinales. Zij hebben hun uiterste best gedaan om hun beste prestaties neer te zetten. En met succes! Ze  wonnen uiteindelijk 10 medailles en bewezen daarmee meer dan terecht in de finales te staan.

Tijdens de eerste wedstrijd turnden op baan één in niveau 6 Nowi van Ravenhorst zij haalde goud op vloer met een zeer strakke oefening en brons op brug. Teamgenoot Caitlynn Thompson turnde stabiel en pakte zilver op balk. Op baan twee waren het Fleur van der Erve, Lynn van Huigenbos en Milou Witbraad die in niveau 5 uitkwamen. Fleur pakte verrassend het zilver op balk en brons op brug, terwijl Lynn zilver op vloer won met een oefening met veel uitstraling. Milou werd knap 4e in de vloerfinale.

In de tweede wedstrijd kwamen Annebel Schimmel junior E en Fenne van der Kaaden, Romy Wanner en Yara Coenen niveau 4 in actie. Annebel behaalde brons op zowel vloer als sprong in een zeer sterk deelnemersveld. Ook de turnsters in niveau 4 hadden flinke concurrentie. Uiteindelijk won Romy brons op vloer én balk. Fenne verdiende een eervolle vermelding voor haar 4e plaats in de vloerfinale en Yara eindigde als 6e in dezelfde finale.

Het was een ware topprestatie van de GV DOTO turnsters om meer dan de helft van de finales te verzilveren met een medaille. ze mogen trots zijn op hun prestaties.

advertentie
advertentie