Afbeelding
Guido de Boer

Beker: Inhaalrace baat Valleivogels niet

21 december 2019 om 19:00 Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft de 'tussenronde' in het districtsbekertoernooi in West 1 niet overleefd. De Scherpenzelers vochten zich tegen CSW van een 0-4 achterstand terug tot 4-4, maar werden vervolgens na strafschoppen (3-5) uitgeschakeld. ,,Dit komt hard aan."

Coach Rob van den Broek lachte zijn tanden bloot toen hij dat uitsprak. Dat zijn ploeg uitgeschakeld werd, was vooral jammer. Maar pijnlijk was het niet. Het is het lot van het bekertoernooi, dat vooral leuk is voor 'erbij'. De poulefase aan het begin van het seizoen geldt als mooie opmaat naar de competitie. Elke ronde die vervolgens overleefd wordt, is mooi meegenomen. Pas bij de laatste acht, als een plek bij de laatste vier haalbaar is, valt er daadwerkelijk wat te winnen. De halvefinalisten mogen het seizoen erop zich inschrijven voor de grote KNVB-beker.

VERMAKELIJK Zo ver was Valleivogels en is CSW nog lang niet. In de onderlinge ontmoeting in de tussenronde stond een plek bij de laatste 32 clubs op het spel. Beide ploegen speelden met open vizier, wat de wedstrijd vermakelijk maakte. Het had 9-9 kunnen worden op De Bree-West. Het werd na een onvoorspelbare wedstrijd uiteindelijk 4-4.

De beginfase was voor Valleivogels, maar een kopbal van Stefan van de Brink zeilde net over en Danny Stomphorst zag een bal van de lijn gehaald worden. CSW toonde zich een stuk slagvaardiger in het eerste kwartier. Menno van de Leeden strafte balverlies van de grieperige Rémon Liefting af met de 0-1.

De tweede helft was het van hetzelfde laken een pak: opnieuw was Stomphorst, net als Guido van Dijk, kansrijk. De kansen gingen er niet in, waarna Dennis Prange uit een geslaagde aanval van de bezoekers wél scoorde. Die 0-2 leek alle energie uit Valleivogels te zuigen. Het was niet verwonderlijk, want Van den Broek miste tal van basiskrachten. Om die reden vormden Rémon Liefting en Erik van Eem ook het centrale verdedigingsduo. CSW kon daardoor simpel verder uitlopen. Robert Kompier had een fraaie lob in huis (0-3) en invaller Bram Korver deed ook een duit in het zakje van CSW: 0-4.

INHAALRACE Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar. Guido van Dijk kopte de eretreffer op het bord, gevolgd door de 2-4 van Erik van Eem. Daardoor legde Valleivogels, ondanks dat het volgens Van den Broek op de laatste benen liep, toch weer meer energie in de wedstrijd. In blessuretijd volgde de beloning. Liefting benutte een strafschop na een overtreding op Rik Huijser, waarna Van Dijk in de 94e minuut voor 4-4 zorgde.

Het plezier en de verwondering waarmee dit gepaard ging, werd in de strafschoppenserie alsnog teniet gedaan. CSW bleef in die strijd foutloos, terwijl Valleivogels één keer miste. Tweevoudig doelpuntenmaker Van Dijk was de onfortuinlijke Valleivogel.