Afbeelding
Guido de Boer

Valleivogels stapelt defensieve missers opeen

26 januari 2020 om 11:05 Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft bij de competitiehervatting niet thuis gegeven. De Scherpenzelers gingen door eigen toedoen met 2-5 onderuit tegen Veensche Boys. ,,We hebben gewoon heel slecht verdedigd", constateert Rob van den Broek.

De trainer van de Scherpenzelers zag dat het veldspel behoorlijk verzorgd was. ,,Maar wil je een goede wedstrijd spelen, dan moet je in alle facetten van het spel je taken uitvoeren." Dat lukte Valleivogels duidelijk niet, want de defensieve missers werden opeengestapeld. Bij de 0-1 ging keeper Sven Hardeman niet vrijuit, terwijl bij de 0-2 Patrick van de Berkt verkeerd dekte.

De aansluitende 1-2 van Erik van Eem na rust had weinig waarde, want drie minuten later stond het al 1-4. Bij de derde goal werd een Nijkerkervener bij een hoekschop volledig vrijgelaten. ,,Dan zakt de moed je in de schoenen", aldus Van den Broek. De tweede Scherpenzeelse goal was van Danny Stomphorst, maar die was louter voor de statistieken.