Dames 1 van Set Up 69 (archieffoto)
Dames 1 van Set Up 69 (archieffoto) SetUp 69

‘Goede service TweeVV nekt Set Up’’

24 januari 2023 om 09:24 Volleybal

SCHERPENZEEL In de Breehoek in Scherpenzeel speelde Set Up 69 Dames 1 zaterdagmiddag tegen TweeVV Dames 1. De Scherpenzeelse volleyballers speelden deze wedstrijd met een nieuwe midden, Carianne Vos, omdat midden Lynn van der Kamp een blessure had opgelopen bij een vorige wedstrijd. Zij kan dit seizoen niet meer spelen.

Na de wedstrijd van vorige week met een 3-1 overwinning begon SetUp met een goed gevoel. Wel is TweeVV een tegenstander waar Set eerder 1-3 van verloren werd, maar dit was extra motivatie om weer wat punten te pakken. De wedstrijd loopt qua score aanvankelijk gelijk op, maar TweeVV bleef Set Up 69 toch steeds net een paar punten voor. Er moest dus wat veranderen en daarom kwamen Emma de Heer en Dianne Ter Maaten in het veld. De erg goede service van TweeVV bleef echter voor problemen zorgen. SetUp 69 zette er goede aanvallen tegenover, maar die bleken niet voldoende: TweeVV wint de eerste set met 20-25.

Er moest dus wat veranderen: meer plezier, communicatie en de pass. De service van TweeVV bleef echter erg sterk waardoor Set Up 69 lastig kon aanvallen en op achterstand kwam. Myrthe Dijkstra wist echter hetzelfde te doen en met haar goede service, waardoor de achterstand werd omgebogen in een voorsprong van twee punten. De aanvallen van Amber Boshuis liepen ook goed, maar TweeVV kwam desondanks dat alle toch weer op een kleine voorsprong. Emma de Heer en Dianne Ter Maaten kwamen er ook nu weer in, de ene als aangever, de andere als afmaker. Toch ging de set uiteindelijk naar TweeVV: 21-25

In de derde set wilde Set Up het tij keren, maar de sterke service van de tegenstander was spelbreker. TweeVV kwam zelfs snel op een 0-5 voorsprong. Na een time out kwam Set Up 69 weer goed terug door een goede verdediging waardoor er weer lekker gespeeld kan worden en Carianne Vos op midden ook goed kan aanvallen. De ploegen blijven tegelijk op gaan tot TweeVV bij de 20 punten komt. Nu komt Emmelie van Donkelaar erin om de pass hopelijk wat stabieler te maken, maar helaas Set Up 69 kan TweeVV niet meer inhalen en verliest deze set met 18-25.

De vierde set, de laatste kans op een punt voor de Scherpenzelers, ging ook naar TweeVV, met 12-25. Eindstand 0-4 overwinning voor tweeVV

De volgende wedstrijd op zaterdag 28 januari is in Apeldoorn tegen SV Dynamo om 11 uur. Dynamo staat 1 plek hoger dan Setup dus ze hopen hier een paar punten binnen te halen.