Bewoners Vlieterweg verbijsterd

24 september 2013 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL - De bewoners van de Vlieterweg nummer 38 tot en met 66 zijn verbijsterd over de claim van de gemeente dat zij onrechtmatig een stukje gemeentegroen bij hun voortuinen hebben getrokken.

door Margreet Hendriks

Volgens woordvoerder Annet van Riel gaat het om strookjes grond van 30 tot 60 cm waarmee de tuinen aansluiten op het gemeentelijk trottoir. ,,Niemand van ons was zich hiervan bewust, want deze situatie bestaat namelijk al sinds de zestiger jaren.''

Van Riel was vorige week, samen met haar buren, naar de gemeenteraadsvergadering gekomen om in te spreken over de brief van de gemeente, waarin de bewoners voor de keus worden gesteld om de betreffende grondstrookjes te kopen of anders terug te geven. ,,Een uiterst onvriendelijk schrijven dat zonder enig bezoekje of waarschuwing vooraf bij ons werd bezorgd'', aldus Van Riel.

Omdat de mededeling over het onrechtmatig in gebruik hebben van gemeentegrond voor iedereen als donderslag bij heldere hemel kwam zijn de bewoners in de geschiedenis gedoken. Volgens Van Riel is de Vlieterweg in 1964 na een grenscorrectie met Woudenberg tot de gemeente Scherpenzeel gaan behoren. De gemeente heeft de weg vervolgens onder handen genomen en voorzien van een nieuw trottoir. Omdat het trottoir in een rechte lijn werd aangelegd bleven er ministrookjes grond over tussen de percelen en de stoep. In goed overleg met de gemeente is destijds afgesproken dat de bewoners deze zelf zouden gaan onderhouden. In de praktijk is daardoor voor alle bewoners het trottoir de erfgrens geworden.

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van 24 september

advertentie
advertentie