Cameratoezicht bij scholen Scherpenzeel

Voorpagina

SCHERPENZEEL - Om vernielingen aan schoolgebouwen tegen te gaan wil de gemeente cameratoezicht rond schoolterreinen gaan invoeren. Naast de preventieve werking die ervan uitgaat kunnen de camera's ook behulpzaam zijn bij eventuele opsporing.

Bij de schoolgebouwen in Scherpenzeel is in de afgelopen jaren regelmatig sprake geweest van ernstige vernielingen. De gemeente wil zich nu gaan inspannen om de veiligheid rond schoolterreinen te verhogen. De plaatsing van camera's ziet men als een beproefd middel om dit te bereiken. Volgens het college bieden de camera's scholen en politie de gelegenheid om, als dat nodig mocht zijn, te kunnen bekijken wie verantwoordelijk zijn voor wat er op en rond de schoolterreinen gebeurt.

De kosten van aanleg van de camerabeveiliging op een vijftal schoollocaties in Scherpenzeel neemt de gemeente voor haar rekening. Voor de éénmalige uitgave is een bedrag van 12.000 euro uitgetrokken. De kosten voor het beheer en het onderhoud van de camera's worden door de scholen zelf betaald.

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 11 november.

advertentie