Afbeelding
Luuk Schudde

Toch tweede inrit bij school?

25 november 2014 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL - Als het aan het college ligt komt de gemeenteraad terug op het besluit om de oostelijke inrit bij de nieuw te bouwen basisschool aan de Ringbaan/ Akkerwindelaan voorlopig alleen te bestemmen voor fietsverkeer. Het verzoek werd in de vergadering van de raadscommissie ondersteund door insprekers namens de school alsmede diverse omwonenden.

Omdat een paar bewoners van de Fluitekruidlaan bezwaren hadden tegen de geplande oostelijke ontsluitingsweg van de nieuwe school op de Ringbaan besloot een raadsmeerderheid een aantal maanden geleden, middels een amendement van CU, SGP en CDA, om deze voorlopig alleen te bestemmen voor fietsverkeer. Dit besluit leidde echter weer tot onrust onder andere bewoners van de Fluitekruidlaan.

Het college erkende niet erg gelukkig te zijn met het raadsbesluit. ,,Dat is destijds genomen naar aanleiding van twee bezwaarschriften, maar inmiddels hebben we al weer dertien nieuwe bezwaarschriften binnen gekregen vanwege die aanpassing van de oostelijke ontsluitingsweg'', liet burgemeester Ben Visser (foto) weten. ,,Zo gaan we er natuurlijk niet uitkomen. Wij vragen de raad dan ook om nog eens ernstig na te denken over het eerder genomen besluit. Er is wat moed voor nodig, maar het meest verstandige lijkt ons om dit terug te draaien.'' 

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 25 november.

advertentie
advertentie