Gaten in het mobiele netwerk

9 december 2014 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL - Via de politiek is bij het Scherpenzeelse college van burgemeester en wethouders aandacht gevraagd voor de gaten in het mobiele netwerk. Met name vanuit de woonwijk De Maatjes en het gebied rond Gooswilligen zouden veel klachten komen over het gebrek aan bereik met de mobiele telefoon.

Burgemeester Ben Visser zei bekend te zijn met de problemen. ,,We hebben dit ook al meerdere keren aanhangig gemaakt bij de telecom maatschappij. Men claimt landelijke dekking te hebben voor het mobiele telefoonverkeer, maar in Scherpenzeel blijkt dit zeker niet het geval te zijn. Een heel vervelende kwestie'', aldus Visser, die ook constateerde dat het hem helaas aan bevoegdheden ontbrak om hiervoor maatregelen af te dwingen.

Scherpenzeel is overigens niet de enige plaats waar klachten zijn over gaten in het mobiele netwerk. Ook in de regio Arnhem kampt men volgens publucaties in De Gelderlander met dit probleem. Nationaal Park de Hoge Veluwe en delen van de gemeente Renkum hebben zelfs helemaal geen bereik. Op andere plekken is vooral het bereik binnen de woning onder de maat en moeten mobiele bellers de tuin in om een gesprek te kunnen voeren. Volgens providers KPN en Vodafone doet het probleem zich met name voor in dun bevolkte gebieden, waar het niet rendabel is om een (extra) mast te plaatsen.

Of die laatste situatie ook voor Scherpenzeel geldt is niet helemaal duidelijk. GBS-raadslid Hennie van Dijk wees erop dat het oplossen van het probleem niet alleen belangrijk is voor bijvoorbeeld de bewoners van De Maatjes, maar in de toekomst ook noodzaak wordt voor de bewoners van de nieuwe woningen die Scherpenzeel wil gaan bouwen in Plan Zuid. Zij vroeg zich dan ook af of het niet mogelijk is om een extra mast te plaatsen op de nieuw te bouwen school aan de Ringbaan/Akkerwindelaan. Of een mast op deze plek eveneens het bereik van het mobiele netwerk in de omgeving van Gooswilligen zal verbeteren blijft natuurlijk de vraag, maar burgemeester Visser nam de suggestie in elk geval mee.

advertentie
advertentie