Afbeelding
Foto: Margreet Hendriks/BDU

Breehoekbestuur ligt dwars

Voorpagina

SCHERPENZEEL De relatie tussen de gemeente en de Raad van Toezicht (RvT) van De Breehoek blijkt ernstiger verstoord dan tot nu toe naar buiten is gekomen. De RvT ligt dwars bij de benoeming van een interim manager. Ook wil men de reeds knalrode begroting verder belasten met een vergoeding voor de tijd die zij hebben gestoken in een herstructureringsplan. De tot voor kort beoogd nieuwe voorzitter heeft hiervoor zelfs een nota van 4500 euro ingediend.

Het feit dat de aspirant voorzitter, Wim Werkman, na zijn besluit om af te zien van zijn benoeming, bij De Breehoek een rekening heeft ingediend van 4500 euro voor zijn inspanningen, betitelde wethouder Van de Fliert als 'een aparte gang van zaken'. Overigens blijken ook de andere leden van de RvT bij de gemeente te hebben aangekaart dat zij een vergoeding willen hebben voor de tijd die zij in het opstellen van een saneringsplan hebben gestoken. ,,Voor de functie van toezichthouder staat een vaste vergoeding. Daar horen wat ons betreft ook eventuele extra inspanningen tijdens crisissituaties gewoon bij. We hebben daar dan ook nee tegen gezegd'', liet de wethouder weten naar aanleiding van vragen van GBS-voorman Henk Brons in de vergadering van de raadscommissie. Als het aan het college ligt wordt ook de nota van 4500 euro, die door de voormalig beoogd voorzitter bij De Breehoek is neergelegd, niet betaald. ,,We nog gaan kijken hoe we dit verder zullen afhandelen'', aldus Van de Fliert.

Op het moment dat Werkman afhaakte voor de functie van voorzitter lieten ook de twee zittende leden van de RvT weten dat zij op 1 oktober 2015 hun functie als toezichthouder neerleggen. Op die datum vertrekt ook de huidige directeur van De Breehoek, Erica van den Brandhof. Om ervoor te zorgen dat het reilen en zeilen in het Kulturhus niet in gevaar komt heeft de gemeente een interim manager gevonden. Naar nu blijkt heeft de zittende RvT ook zelf een interim naar voren proberen te schuiven en weigert men tot nu toe, ondanks toezeggingen daartoe, de aanstelling van de door de gemeente aangedragen persoon te formaliseren.

advertentie