Afbeelding
Koen Suyk

Meer controle op blauwe zone

25 april 2016 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) controleren de laatste tijd weer strenger op het naleven van de blauwe zone in het centrum. Overtreders krijgen de eerste keer een waarschuwing; bij een tweede en volgende keer volgt een boete.

Procesondersteuner Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Scherpenzeel, Bertil Rebel, gaf vorige week tijdens de informatieronde van de gemeenteraad een toelichting op het werk van de BOA's. Ook Wim Pater, de voorman van de BOA-groep die werkzaam is in de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel, was aanwezig om vragen te beantwoorden. Het takenpakket van de BOA's beslaat naast het parkeertoezicht onder andere ook de aanpak van jeugdoverlast en handhaving van het hondenpoepbeleid. Naast de reguliere taken worden de BOA's ook ingezet op specifieke probleemsituaties. Zo noemde Rebel de aanpak van overlast aan de Omloop, TOP Grebbelinie en het schoolplein van De Dorpsbeuk als voorbeelden van succesvolle BOA-projecten. Naast extra controles is daarbij in een aantal gevallen ook gebruik gemaakt van mobiel cameratoezicht.

Over de regels voor handhaving van de blauwe zone in het centrum hadden de politici nogal wat vragen. Werd er nu wel of niet gecontroleerd en wel of niet beboet? Wim Pater erkende dat de handhaving van de blauwe zone in Scherpenzeel een poosje niet tot de eerste prioriteit van de BOA's heeft behoord. ,,Over de noodzaak van die zone was toen ook wat discussie in het gemeentebestuur.'' Inmiddels heeft men de taak weer voorzichtig ('vooral met waarschuwingen') opgepakt. Op vrijdag en zaterdag wordt er weer regelmatig gecontroleerd. Het uitgangspunt is nu om overtreders één keer te waarschuwen. Dat wordt ook geregistreerd in het systeem. Bij de tweede overtreding volgt een boete.

advertentie
advertentie