Werkzoekenden bij het Werkplein van het UWV. Werkzoekenden en werkelozen kunnen zich hier inschrijven, op computers zoeken naar vacatures en een gesprek hebben met een medewerker van het UWV.
Werkzoekenden bij het Werkplein van het UWV. Werkzoekenden en werkelozen kunnen zich hier inschrijven, op computers zoeken naar vacatures en een gesprek hebben met een medewerker van het UWV. Robin van Lonkhuijsen

'WW in Gelderland dit jaar en komend jaar verder omlaag'

19 oktober 2017 om 00:00 Zakelijk

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Eind september 2017 ligt het aantal WW-uitkeringen in FoodValley een vijfde lager dan een jaar geleden. Ook voor heel 2017 en 2018 verwacht UWV dat de WW daalt, in FoodValley sterker dan landelijk.

Eind september waren er in FoodValley 5.195 WW-uitkeringen. Dat zijn er 1.310 minder dan vorig jaar en betekent een daling van 20,1 procent. De daling in FoodValley is sterker dan landelijk. Dit beeld blijft voorlopig zo.

UWV verwacht dat de WW in FoodValley over heel 2017 met 20 procent daalt en in 2018 met nog eens 17 procent afneemt tot minder dan 4.200 WW-uitkeringen. WW'ers profiteren sterk van het groeiende aantal vacatures. Het aantal WW-uitkeringen daalt naar verwachting in FoodValley sterker dan landelijk.

advertentie
advertentie