PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

Scherpenzeelse restaurants en cafés kampen met een fors personeelstekort

Maatschappelijk
Foto: Kim Rebergen
20 okt 2021, 12:26
Bilal Soutouti, Mubarek Iftighar en Emen Rharbi. ,,We zoeken baliepersoneel en nog zo’n vier of vijf bezorgers.”
Bilal Soutouti, Mubarek Iftighar en Emen Rharbi. ,,We zoeken baliepersoneel en nog zo’n vier of vijf bezorgers.”
SCHERPENZEEL

Landelijk is het een groot probleem: een tekort aan personeel in de horeca. Ook de restaurants in Scherpenzeel zijn volop aan het zoeken naar nieuwe medewerkers. Dit probleem lijkt onder andere één van de gevolgen van de coronapandemie. ,,In de lockdown hebben horecamedewerkers interesse gekregen in ander soort banen”, zegt bedrijfsleider van Prinsheerlijk Simon Doornbos.

Sinds begin september is Kyodai Sushi Scherpenzeel geopend. Ook hier is er een flink tekort aan werknemers. Mede-eigenaar Emen Rharbi vertelt dat het sushirestaurant al vanaf het begin op zoek is naar arbeidskrachten. ,,We zoeken baliepersoneel en nog zo’n vier of vijf bezorgers.” Het zou volgens hem goed kunnen dat mensen in de coronaperiode ee..

advertentie