Dit informatiepunt helpt ondernemers met hun vragen over de gevolgen van het coronavirus voor hun bedrijfsvoering. Daarnaast is vanaf deze week op de website ‘Heerlijk Scherpenzeel’ een digitaal platform van start gegaan waarop lokale ondernemers, bedrijven en instellingen hun informatie kwijt kunnen over nieuwe services, veranderde openingstijden of afgelaste evenementen. ,,Als gemeente willen we proberen onze ondernemers zoveel als mogelijk te steunen in deze moeilijke tijd’’ aldus wethouder Gerard van Deelen over de nieuwe initiatieven.

[CORONADESK EN PLATFORM] De coronadesk informeert, adviseert en biedt ondernemers een luisterend oor. Ook heeft de coronadesk meer duidelijkheid over regelingen die van toepassing kunnen zijn op ondernemers, onder wie ook zzp’ers en horecaondernemers. Voorbeelden zijn het Besluit Bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) en de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De coronadesk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur via 0342 – 495888 en per mail via ondernemer@scherpenzeel.nl.

Naast de samenwerking met Barneveld voor de coronadesk reikt Scherpenzeel de lokale ondernemers ook de helpende hand via de start van een digitaal informatieplatform op de website www.heerlijkscherpenzeel.nl.

Winkels, ondernemers en instellingen kunnen hierop informatie delen over nieuwe services, veranderende openingstijden of andere belangrijke informatie die verband houdt met maatregelen rond het coronavirus. De eerste gebruikers van het platform heeft zich inmiddels al gemeld. Zo is er informatie te vinden over de mogelijkheden van afhaalmaaltijden bij De Kromme Hoek en de Pitstop.

[ZWARE TIJDEN] Wethouder Gerard van Deelen, onder meer verantwoordelijk voor het bedrijfsleven in Scherpenzeel, is blij met de nieuwe initiatieven. ,,Het zijn zware tijden voor ondernemers, ook in Scherpenzeel. Vele bedrijven hebben te maken met een terugval of een te verwachten terugval van hun omzet en inkomsten. De lengte van de te overbruggen periode is onzeker. Als gemeentebestuur weten we dat ondernemers solidair zijn naar elkaar en elkaar zullen ondersteunen. Ook wij als Scherpenzeels college willen alle ondernemers een hart onder de riem steken en hun wijsheid, kracht creativiteiten, maar bovenal gezondheid toewensen. Maak optimaal gebruik van alle regelingen die de overheid biedt, bezoek de coronadesk van het Barneveldse en Scherpenzeelse Ondernemersloket en maak gebruik van de mogelijkheid tot het delen van informatie via de website van Heerlijk Scherpenzeel. Samen staan we sterk’’, aldus Van Deelen.

[ZONDAGSOPENING] Buurgemeente Woudenberg heeft inmiddels besloten toestemming te geven voor een tijdelijke verruiming van de openingstijden en de bevoorradingstijden van de supermarkten vanwege de coronacrisis.

Daardoor konden de supermarkten Hoogvliet en Albert Heijn in Woudenberg afgelopen zondag van 12.00 tot 17.00 uur de deuren openen voor het winkelend publiek. Het besluit geldt gedurende de periode dat eet- en drinkgelegenheden vanwege de coronacrisis gesloten zijn.

De supermarkten die hiervan gebruikmaken zijn blij met de tijdelijke regeling. ,,Het beperkte aantal klanten dat tegelijk in de winkel mag worden toegelaten, leidt vooral rond het weekend tot opstoppingen. Die extra zondagsopening kan bijdragen aan een betere spreiding van het publiek dat hier veilig boodschappen wil komen doen’’, zegt de Woudenbergse Albert Heijn-manager Geurt de Wit.

Volgens wethouder Gerard van Deelen heeft de gemeente Scherpenzeel nog niet dergelijke verzoeken gehad. ,,Ik zou daar ook niet erg gelukkig mee zijn’’, laat hij weten. De argumentatie van het Woudenbergse college dat ‘uitzonderlijke tijden om uitzonderlijke maatregelen vragen’ kan Van Deelen wel volgen, maar overgaan tot een tijdelijke zondagopenstelling van supermarkten gaat hem persoonlijk toch te ver. ,,Ik ben daar in ieder geval zeker geen voorstander van.’’

Je las zojuist een premium artikel. Nog geen abonnee? Voor 12,50 euro lees je de komende 20 weken alles.