Ze bouwden al snel een kleine klantenkring op. Bijna twee jaar geleden, op hun vijftiende verjaardag vroegen ze als verjaardagscadeau een poetsmachine. Ze kochten voor € 800 aan benodigdheden en begonnen in een partytent naast de ouderlijke woning met het autopoetsbedrijf van GebroedersGoudzwaard.nl. Ze schreven zich op 1 juli 2018 in bij de Kamer van Koophandel.

[SUPERSCHOON] Mart: ,,Poetsen begint met de hogedrukspuit en grondig wassen, alles wordt superschoon gemaakt." Coen merkt op dat het wassen is, tot in de details, ,,Zo maken we de velgen van binnen en buiten schoon, de deurstijlen, motorruimte, wielkasten, ja zelfs de ruimte achter de tankdop vergeten ze niet. Daarna verwijderen we de laatste teer- en insectenresten, zodat de auto weer volledig glad is.

Dan volgt het polijsten. We brengen in drie stappen de lak volledig in 'nieuwstaat'. Voor de diepe krassen gebruiken we een roterende en voor het verwijderen van lichte krassen een excentrische machine. Daarna wordt de wax aangebracht, dit zorgt voor een waterafstotend effect".

[LICHAAMSVETTEN] Coen merkt op dat het hierbij niet stopt. ,,De sierstukken, de gril, de bumpers en alle kunststofdelen worden gepolijst, gepoetst of in de coating gezet. Zo komen alle originele kleuren weer langdurig terug. Het nieuwste wat we bieden, is de optie voor een glasbehandeling, wat de ruitenwissers bijna overbodig maakt."

,,Daarna beginnen we met het interieur," gaat Mart verder, ,,Natuurlijk grondig stofzuigen, randen en kieren uitblazen, (leren) bekleding reinigen, et cetera. Een blinkend stuur zit bijvoorbeeld vol met lichaamsvetten, daar hebben wij een geweldig middel voor. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Alles wat je ziet wordt weer als nieuw.''

De Gebroeders Goudzwaard liften handig mee op de ondernemersgeest van hun vader. Als eigenaar van Eiroem en mede-eigenaar van kraamzorgorganisatie Cura Maternae bouwde hij aardig wat ervaring op. Hij ontwierp een logo en maakte een website. Er kwamen visitekaartjes en bedrukte poloshirts. En een extra administratie was ook zo aangemaakt.

[ECHT VOLDOENING] Mart en Coen zijn momenteel druk met het afronden van hun havo-5-studie. Ze hopen volgend schooljaar op de CHE de deeltijdstudie 'Ondernemen' te volgen. Ook zijn ze van plan om cursussen bij Cartec, de leverancier van hun poetsproducten, te gaan volgen. Zo willen ze bijvoorbeeld het aanbrengen van kostbare coatings onder de knie krijgen.

Als je de tweeling vraagt wat nu het leuke is aan auto's poetsen, is hun reactie: ,,Een auto in complete nieuwstaat te brengen. De reacties van de eigenaren geven ons echt voldoening.

Onze reclame is de mond tot mond-reclame. We zitten nooit zonder werk. We poetsen voor particulieren en voor autobedrijven en een bedrijfswagenpark poetsen we op locatie."

[METAMORFOSE] Eén van die tevreden klanten is de Renswoudse Barbara Maat. Zij heeft onlangs haar Porsche door Mart en Coen onder handen laten nemen.

,,Vorige week hebben ze juist mijn Porsche van binnen en van buiten onder handen genomen. Noem het gerust een metamorfose. En dat gewoon in een partytent. Geweldig toch? Ik ben echt heel erg tevreden, ze hebben het supergoed gedaan. Het zijn trouwens ook nog leuke jongens!"