Janneke Hek

Samen met zijn collega Miranda Wassink organiseert Smits de sportieve activiteiten in Scherpenzeel vanuit JOS. Maar JOS is meer, benadrukt Wassink. ,,Niet alleen voor sport en spel maar ook voor cultuur is JOS aan de slag. En in samenwerking met de scholen werken we mee aan verkeersprojecten. En op dit moment zijn er zelfs via JOS moestuintjes van één vierkante meter beschikbaar".

[BEACHVOLLEYBAL] ´Spelenkar´ is ongeveer twee keer in de maand en wordt gehouden in de sportzaal van de Breehoek. Hier kunnen kinderen van zes tot en met twaalf jaar sportief bezig zijn onder leiding van Smits en een vaste vrijwilliger. ,,Erg leuk om te zien hoe kinderen van diverse scholen en achtergrond samen sporten. In de zomermaanden organiseren we ook weleens Spelenkar buiten, zoals beachvolleybal. Entree is gratis en voor iedereen toegankelijk. Vooraf opgeven is niet nodig". De eerstvolgende Spelenkar is woensdag 25 april van 14.00 tot 15.00 uur. In juni is de landelijke buitenspeeldag, die Smits ook wil koppelen aan Spelenkar.

Smits voetbalt en tennist graag. Die liefde voor voetballen kon hij begin deze maand delen met diverse teams die elkaar bestreden op het Cruyff Court. ,,Dit was een mooi voorbeeld van het samenwerken met een sportvereniging, in dit geval was dat S.V. Valleivogels. Met diverse vrijwilligers werden wedstrijden gespeeld tussen zeven teams met leerlingen uit groep 7 en 8. En ook hier hadden we de medewerking van een lokale ondernemer die fruit sponsorde".

[SPIN IN WEB] Smits heeft altijd zijn ogen en oren open voor nieuwe mogelijkheden. En hij hoort ook graag van de (oudere) jeugd wat ze graag willen doen in Scherpenzeel. ,,Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er vaak genoeg te doen, maar boven de twaalf jaar is dat wat beperkter. Ook vanuit sportverenigingen mag men vragen of we een activiteit voor een bepaalde leeftijd of doelgroep willen organiseren". Smits studeerde aan de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding) en voelt zich prettig bij de 'spin in het web'-functie die je als JOS-coach hebt. Hij werkt samen met verenigingen, scholen en ondernemers.

Op dit moment staan er op de hoek Willaerlaan/Eikenlaan moestuinbakken om op een vierkante meter te ´moestuinieren´. Er zijn nog exemplaren beschikbaar voor geïnteresseerden. Aanmelden hiervoor kan via jos@scherpenzeel.nl.

Smits is actief op Facebook en Instagram als JOS-coach. En op www.jos-scherpenzeel.nl worden alle activiteiten aangekondigd.