PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

‘Stijging afvalstoffenhefing Scherpenzeel door mondiale ontwikkelingen’

Maatschappelijk
Foto: ANP
4 mrt 2021, 13:09
 De afvalstoffenheffing kost in Scherpenzeel gemiddeld 94 euro per persoon, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2020.
De afvalstoffenheffing kost in Scherpenzeel gemiddeld 94 euro per persoon, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2020.
SCHERPENZEEL

Net als in de meeste Nederlandse gemeenten zijn inwoners van Scherpenzeel dit jaar meer geld kwijt aan de afvalstoffenheffing. De heffing kost hier gemiddeld 94 euro per persoon, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2020. De onroerendezaakbelasting (ozb) voor woningbezitters werd in Scherpenzeel 8,5 procent duurder en bedraagt nu 140 euro per inwoner. Volgens de gemeente Scherpenzeel is de stijging van de afvalstoffenhefing het gevolg verschillende landelijke en wereldwijde ontwikkelingen.

Op de meeste plaatsen plofte ‘ie eind februari op de (digitale) deurmat: de brief met de gemeentelijke belastingen. Hieronder vallen naast de ozb ook de afvalstoffenheffing en rioolheffing. Met de opbrengst van de afvalstoffenheffing regelen gemeenten het ophalen en de verwerking van restafval. De afvalstoffen- en rioolheffing moeten voor gemeen..

advertentie