Janneke Hek

Zo organiseerde de Wittenbergschool een drive-in waarbij de leerlingen hun Bijbel en getuigschrift met een auto of ander voertuig mochten ophalen. Al toeterend kwamen ze de hoek om. Daar stonden alle leerkrachten opgesteld in een erehaag, compleet met spandoek. Dat spandoek gaf nog wel wat hoofdbrekens om er onderdoor te rijden. Vooral omdat sommige kinderen met een vrachtwagen door de drive-in kwamen.

Bij de Glashorstschool smullen hun mede-leerlingen nog na van het corona-proof snoepstrooien. En de musical Happy Diamonds leverde veel bewonderende reacties op van ouders die hun kroost de sterren van de hemel zag spelen.

Via een livestream kon er meegekeken worden door andere familieleden. Al was er hier en daar ook een traan, omdat hun kind nu toch echt van de basisschool af gaat. Het schoolkamp ging wel door en daar waren de kinderen en de Glashorstschool blij mee.

Leerlingen op de Korenmaat stonden woensdag 15 juli al startklaar in hun sportkleding. De baan werd uitgelegd, er werd water en zeep op gespoten en daar gingen ze. ,,Blij dat ik de school uitglij”, was hun leus. Ook meester Gerrit van den Brink deed niet kinderachtig en beet het spits af, tot grote hilariteit van de kinderen. De leerlingen boden de school een 1,5 meter-kunstwerk aan met een knipoog naar de coronatijd.

Op de Dorpsbeuk lieten de kinderen van groep 8 een mooie erfenis na in de vorm van diverse sportballen die in de pauzes gebruikt kunnen worden. Ook maakten ze een stoeptegel voor op het schoolplein, met daarop hun namen, zodat die 'nooit vergeten worden'. Uiteindelijk zwaaiden alle kinderen van de Dorpsbeuk en de ouders van groep 8 de aanstormende brugpiepers uit vanaf het schoolplein. Eerst vakantie en dan op naar de nieuwe wereld van het voortgezet onderwijs.

De Dorpsbeuk
Foto: De Dorpsbeuk
Groep 8 van de Dorpsbeuk maakte er een feestje van.
Janneke Hek
Foto: Janneke Hek
Bij de Wittenbergschool was er een drive-in met diverse voertuigen.
Dorpsbeuk
Foto: Dorpsbeuk
Een frisse duik in 't Willaer hoorde bij het afscheid van groep 8 van de Dorpsbeuk.
Janneke Hek
Foto: Janneke Hek
Bij de Wittenbergschool namen leerlingen hun getuigschrift in ontvangst.