PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

‘Van de Peut was abuis; provincie deed Scherpenzeel helemaal geen toezeggingen’

Politiek Fusie met Barneveld
Foto: André van der Velde
11 mrt 2021, 17:45
De provincie Gelderland ontkent bereid te zijn de portemonnee te trekken voor het behoud van Scherpenzeelse voorzieningen  als de Breehoek, de bieben het zwembad, na de fusie met Barneveld. Raadsid Aart van de Peut meende dat Markink die toezegging had gedaan. Markink ontkent iets te hebben toegezegd.
De provincie Gelderland ontkent bereid te zijn de portemonnee te trekken voor het behoud van Scherpenzeelse voorzieningen als de Breehoek, de bieben het zwembad, na de fusie met Barneveld. Raadsid Aart van de Peut meende dat Markink die toezegging had gedaan. Markink ontkent iets te hebben toegezegd.
SCHERPENZEEL

Gedeputeerde Jan Markink heeft géén toezeggingen gedaan aan Scherpenzeel om de portemonnee te trekken voor het in stand houden van belangrijke voorzieningen zoals De Breehoek, de bieb en het zwembad in geval van een herindeling met Barneveld. Dat liet de bestuurder woensdagmorgen weten op vragen hierover in een vergadering van Provinciale Staten van Gelderland.

De vragen in Provinciale Staten werden gesteld naar aanleiding de bewering van CU-raadslid Aart van de Peut eerder deze week, dat Scherpenzeel zich bij een fusie geen zorgde hoefde te maken over de financiële toekomst van deze voorzieningen omdat de provincie reeds heeft toegezegd hierin financieel te zullen gaan bijdragen. Gedeputeerd..

advertentie