Op de begane grond moesten er winkelpanden gerealiseerd worden, terwijl op de etages daarboven appartementen zouden komen. Er was voldoende belangstelling van plaatselijke ondernemers voor zo’n winkelpand. Dat was ondermeer gebleken uit gesprekken met de plaatselijke ondernemersvereniging.

[PARKEERDEK] Het eerste bouwblok van dat Dorpshart werd redelijk snel gerealiseerd, door Volker Wessels.

Op de begane grond werd inderdaad rekening gehouden met winkelpanden, terwijl daarboven appartementen gerealiseerd werden en de achterzijde een parkeerdek had.

Bouwbedrijf Frank van Woerden realiseerde hierna het gebouw van de eerstelijns gezondheidszorg en de appartementen daarboven, aan de Vendelier.

[UITZICHT] Het tweede bouwblok van het Dorpshart, aan de Oude Holleweg kant leek er maar steeds niet te komen. Iets wat door de bewoners van het al gerealiseerde blok niet erg werd gevonden, want ze hadden uitzicht richting de brandweerkazerne en de rotonde Dorpsstraat.

Over die invulling en de realisering van dat tweede blok is lang gediscussieerd. Wat moest er gerealiseerd worden? Moest er ruimte beschikbaar zijn in het kader van de verhuizing van het gemeentehuis en de bibliotheek, moesten het drie of vier verdiepingen worden?

[ACTIVITEITEN] Uiteindelijk besloot de gemeenteraad dit jaar om geld uit te trekken voor het opknappen en uitbreiden van het gemeentehuis op de huidige locatie, Dorpsstraat 4.

Ook de bibliotheek aan de Van Reedeweg zat niet te wachten op verhuizing, temeer daar er in dat gebouw tal van activiteiten worden ontplooid. Naast de bibliotheek, is er het spreekuur van de Senioren Welzijnsorganisatie Scherpenzeel/Renswoude en de Welfareactiviteiten, Samen Gezellig, het etentje eens per maand voor senioren, de muziekschool, zijn er workshops, exposities, kan je er biljarten, is er het Taal Café, kan je er sjoelen, het Digi Café, de Formulierenbrigade en bijvoorbeeld het inloopspreekuur 'Verlies en Rouw'.

Esther van den Brink van de bibliotheek vindt het maar wat fijn, al die activiteiten in de bieb.

[DAKTERRAS] Maar sinds enkele weken heerst er op het terrein de nodige bouwactiviteit. Hekken en bronbemaling werden aangebracht en inmiddels is ook een deel van de fundering gerealiseerd, zo vertelt projectleider Arjan van de Heuvel van Bouwbedrijf Van Woerden. En dus wordt voor ieder duidelijk dat de realisering van dat laatste bouwblok een feit wordt.

Van de Heuvel legt uit dat er op de begane grond ruimte is voor enkele winkels of mogelijk een andere toepassing. Vervolgens worden de eerste tot en met derde verdieping gerealiseerd die ruimte bieden aan elf appartementen, waarvan drie met een dakterras.

,,Het wordt een mooie winkelstraat waarbij je ziet dat er zo’n negen meter zit tussen de nieuwbouw en het al gerealiseerde pand. Als alles volgens plan verloopt, moet één en ander volgend voorjaar gereed zijn”.

Makelaar Ab Gaasbeek geeft aan dat van de elf appartementen er inmiddels tien verkocht zijn of onder optie. ,,Hieruit blijkt dat de animo voor zo’n appartement groot is. De belangstelling komt zowel uit Renswoude alsook uit de regio”. Hij legt uit dat elk appartement een eigen berging heeft en een eigen parkeerplaats, op het parkeerdek boven de Coop.

,,Het is ook een mooie locatie in het centrum en dicht bij de winkels. Het was een succesvolle verkoop”, besluit Ab Gaasbeek.

Adriaan Hosang
Foto: Adriaan Hosang
Voor de nieuwe appartementen is veel animo, zowel uit Renswoude als uit de regio.
Adriaan Hosang
Foto: Adriaan Hosang
Op de voorgrond de bouwlocatie en op de achtergrond het destijds gerealiseerde deel van het Dorpshart.