Dit pas in het landelijke programma 'In voor Mantelzorg-thuis'. De organisaties starten twee experimenten. Een voor het verbeteren van de lokale samenwerking tussen beroepskrachten en organisaties en een voor het bieden van positieve energie aan mantelzorgers, zodat zij hun veerkracht behouden.

VEERKRACHT ,,We kijken naar wat al goed gaat en hoe we dat kunnen uitbreiden. Met de experimenten testen we in de praktijk wat werkt'', legt projectleider Van Ginkel uit. Binnen het ene experiment ‘bruggenbouwen’ gaan medewerkers uit de organisaties Icare, Vitras, gemeente Renswoude en SWO-SR aan de slag om de lokale samenwerking te versterken. Verschillende activiteiten dragen bij aan het inventariseren van betrokken beroepskrachten, het elkaar eenvoudiger weten te vinden en beter met elkaar gaan samenwerken. In het andere experiment ‘veerkracht’ wordt het huidige aanbod van ondersteuning in kaart gebracht en proberen we dit op verschillende manieren bij mantelzorgers onder de aandacht te brengen.

HERSENLETSEL In Renswoude is er speciale aandacht voor mantelzorgers van mensen met niet aangeboren hersenletsel en mantelzorgers van wie de naaste 24-uurs zorg nodig heeft. Het traject is gestart in september 2019 en loopt tot en met het voorjaar van 2021. Het Steunpunt mantelzorg- en vrijwilligerswerk Renswoude gaat verder onder de naam mantelzorg- en vrijwilligerspunt en is onderdeel van de Stichting Welzijn en Ondersteuning (SWO-SR). Meer informatie: Rianne van Ginkel, 06-51647525 of r.vanginkel@swo-sr.nl.